Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deputații au votat: Șeful CNA, Ruslan Flocea, revocat din funcție

Ruslan Flocea - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
CNA rămâne fără director, după ce deputații l-au revocat din funcție pe Ruslan Flocea.
HIȘINĂU, 18 nov – Sputnik. Șeful CNA, Ruslan Flocea, a fost revocat din funcție. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Parlamentului, după ce Comisia Juridică a venit cu o propunere în acest sens.
”Se constată o activitate ineficientă și nesatisfăcătoare a Centrului Național Anticorupție în prevenirea și combaterea corupției, a actelor conexe corupției și a faptelor de comportament corupțional”, a comunicat șeful Comisiei Juridice, Olesea Stamate, dând citire proiectului de hotărâre.
Astfel, decizia de a-l revoca pe șeful CNA, Ruslan Flocea, a fost votată de 55 de deputați.
Amintim că directorul Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, a refuzat să se prezinte la ședința de astăzi a Parlamentului, unde deputații audiază raportul de activitate a instituției.
Potrivit lui Flocea, evaluare este un exercițiu formal, iar partidul de guvernământ, PAS, a luat deja decizia ca el să fie demis.
"Nu voi da curs invitației de a participa în plenul Parlamentului la un exercițiu formal, din moment ce decizia de a mă demite a fost deja luată. Cel puțin asta reiese din declarațiile publice ale unor reprezentanți ai PAS care au afirmat, cu fiecare ocazie, că directorul CNA va fi demis după așa-zisa evaluare", se arată într-un comunicat de presă emis de CNA.
Газовая плита  - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Societate
Deputații au stabilit cui și în ce măsură i se vor compensa facturile la gaz și căldură
Fluxul de știri
0