Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Popescu s-a întâlnit cu Kozak la Moscova: Ce au discutat cei doi oficiali

Nicu Popescu la Moscova
Nicu Popescu la Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
Ministrul de Externe al Republicii Moldova s-a întâlnit la Moscova cu șeful-adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak. Ce au discutat oficialii în cadrul întrevederii.
CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Nicu Popescu s-a întâlnit cu Dmitri Kozak, despre acest lucru a anunțat ministrul de Externe din Moldova pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui Popescu, cei doi oficiali au discutat despre semnarea contractului de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova și despre eliminarea barierelor și restricțiilor din comerțul reciproc cum ar fi taxele de import aplicate față de unele categorii de produse. Încă un subiect discutat de cei doi a fost și conflictul transnistrean.

„Am reconfirmat poziția țării noastre privind desfășurarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în granițele recunoscute la nivel internațional. Am subliniat necesitatea retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană, dar și evacuarea și distrugerea munițiilor din depozitul militar de la Cobasna”, a menționat Nicu Popescu în postarea sa.

Amintim că ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, s-a aflat la Moscova în perioada 16-17 noiembrie. În capitala Rusiei, Popescu a avut planificate negocieri cu mai mulți oficiali ruși de rang înalt.
După întrevederea cu ministrul rus al Agriculturii, Popescu s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, unde au semnat planul de consultări între ministerele Afacerilor Externe pentru anii 2022 - 2023.
Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Politică
Mihăeș, despre întâlnirea lui Lavrov și Popescu: S-a întors o pagină în relația cu Rusia
În a doua parte a zilei de ieri, Popescu s-a întâlnit cu președintele Comitetului pentru Afaceri Externe, Girgori Karasin, și cu șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak. Spre finalul vizitei, Nicu Popescu s-a văzut cu experți și jurnaliști. Menționăm că este prima vizită oficială a lui Nicu Popescu la Moscova.
Fluxul de știri
0