Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doliu imens – a murit marea Ileana Vulpescu, scriitoarea preferată a generații de români

© Sputnik / Evghenii PanasencoСвеча
Свеча - Sputnik Moldova, 1920, 12.05.2021
Abonare
Nu se putea altfel, din păcate – viața omului este scurtă, chiar atunci când e vorba de genii; din fericire, operele acestora sunt nepieritoare.

BUCUREȘTI, 12 mai – Sputnik. Marea scriitoare Ileana Vulpescu ar fi împlinit, peste câteva zile, pe 21 mai, 89 de ani. Destinul a făcut însă ca, anul acesta, să fie din nou alături de soțul ei, inegalabilul Romulus Vulpescu.

De fapt, amândoi au fost o pereche de oameni fără egal, pentru toți cei care i-au cunoscut – și mai ales care i-au citit.

Lumânare - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2021
Societate
Jurnalista și scriitoarea Antonina Sârbu a trecut în Veșnicie

Ileana Vulpescu rămâne însă în inima a generații de români ca autoarea romanului care le-a schimbat viața. Generația mea a spus asta, ca și cei de după mine, citind geniala „Arta conversației”.

O carte fenomen, apărută în 1980. O carte care nu a fost singulară, ci face parte dintr-o operă de excepție, cu romane și multe alte scrieri – dar și cu traduceri de excepție.

Alături de soțul său, Romulus Vulpescu, poet, publicist și genial traducător, Ileana Vulpescu a lăsat românilor un adevărat tezaur de traduceri după mari scriitori ai lumii, adevărate opere de traducere corectă, de înțelegere a lucrărilor.

Oameni cu o cultură vastă, Ileana și Romulus Vulpescu au fost patrioți, și-au iubit enorm țara – și și-au dedicat viața românilor.

Ileana Vulpescu a primit marele premiu ”Revista România Mare” la chiar prima ediție, în 1991, fiind decorată și de președintele Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”.

Așa cum spuneam, o zi de doliu pentru România, dar și un prilej pentru a (re)deschide una dintre minunatele cărți ale Ilenei Vulpescu. Este cea mai luminoasă candelă pe care o putem aprinde în memoria marii scriitoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0