Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații se întrunesc în ședință: Vor audia raportul de activitate al CNA

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
Deputații vor audia raportul de activitate al Centrului Național Anticorupție.
CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Audierea raportului de activitate al Centrului Național Anticorupție, dar și moțiunea simplă împotriva activității Ministerului Sănătății au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului.
Așadar, proiectul ordinii de zi a ședinței din 18 noiembrie, aprobat de Biroul permanent al Parlamentului, include audierea raportului de activitate a CNA, pentru perioada ianuarie 2016 – 2021.
De asemenea, deputații vor examina proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de membru al Curții de Conturi a candidaților Marina Covali și Petru Rotaru.
Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de lege privind compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică în perioada rece a anului. La fel, deputații vor examina și două proiecte de hotărâre privind ratificarea unor acorduri în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Italia, precum și cu Republica Elenă.
În lectura întâi, vor mai fi discutate proiecte de lege care prevăd modificări la Legea cu privire la ajutorul social și la Legea bugetului de stat pe anul 2021.
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Politică
Deputat PAS, reacție dură față de sondajul IMAS care arată scăderea ratingului guvernării
Iar în lectură finală va fi examinat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională, în vederea realizării celei de-a doua etape a proiectului ”Reforma climatului investițional în Republica Moldova”.
Totodată, deputații vor decide asupra Moțiunii simple împotriva ministrului Sănătății. Aceasta a fost înregistrată săptămâna trecută de către deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.
Moțiunea a fost prezentată de legislatorul Vladimir Odnostalco, care a precizat că „există necesitatea acordării votului de neîncredere ministrului Sănătății”.
Acesta a menționat că toate „acțiunile acestui Executiv contravin intereselor cetățenilor”. Deputatul a mai spus că situația din sănătate a scăpat de sub controlul persoanei responsabile de sănătate.
Ulterior, Ala Nemerenco a venit cu o reacție și a anunțat că va merge în Parlament pentru a vorbi despre situația pandemică din țară, dar și rezultatele Ministerului pe care îl conduce în cele 100 de zile de mandat.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Societate
Guvernul a aprobat! Cine va primi compensații la gaz și căldură
Fluxul de știri
0