Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Curtea de Conturi are un nou membru: Cine a fost ales în funcție

© Photo : Facebook / Curtea de Conturi a Republicii MoldovaCurtea de Conturi a Republicii Moldova
Curtea de Conturi a Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
Parlamentul a supus votului numirea în funcție a doi membri ai Curții de Conturi, însă doar unul dintre cei doi candidați a întrunit numărul necesar de voturi.
CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. Petru Rotaru a fost ales din nou în funcția de membru al Curții de Conturi. Asta după ce mandatul său de cinci ani a expirat. În cadrul ședinței de astăzi a Legislativului, parlamentarii au votat pentru numirea a doi membri ai Curții de Conturi. Este vorba despre candidații Marina Colvali și Petru Rotaru, cărora le-a expirat mandatul de cinci ani.
Totuși, doar unul dintre candidați a întrunit numărul necesar de voturi din partea deputaților. Astfel, Marina Covali a primit votul a doar 25 de deputați, iar pentru Petru Rotaru au votat 79 dintre parlamentari.
În urma votării, Petru Rotaru a fost reales în funcția de membru al Curții de Conturi și a depus jurământul.
Petru Rotaru și-a făcut studiile la Academia de Studii Economice din Moldova. Anterior, el a fost contabil, profesor. În anii 2010 - 2012, Rotaru a fost șeful Inspectoratului Fiscal de Stat Ialoveni. A activat în calitate de auditor, în anii 2011 - 2015 a fost consilier local și raional în Ialoveni. Timp de un an a fost primar al comunei Țipala, raionul Ialoveni. În 2016, Petru Rotaru a fost numit în funcția de membru al Curții de Conturi.
Curtea de conturi a Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Societate
Atacul cibernetic de la Curtea de Conturi: Ce spune Procuratura
Marina Covali, care nu a fost reconfirmată astăzi în funcție de membru al Curții de Conturi, și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova. Este economist de profesie, ea a activat anterior în calitate de șef de Direcție în cadrul Primăriei municipiul Bălți, ulterior a fost viceprimar al municipiului Bălți. Din anul 2016, Covali ocupă funcția de membru al Curții de Conturi.
Fluxul de știri
0