Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atacul cibernetic de la Curtea de Conturi: Ce spune Procuratura

© Sputnik / Mihai CarausCurtea de conturi a Republicii Moldova
Curtea de conturi a Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Abonare
Procuratura Generală urmează să fie sesizată în cazul atacului cibernetic de la Curtea de Conturi. Au fost sparte baze de date.
CHIȘINĂU, 15 iul - Sputnik. Curtea de Conturi nu a sesizat deocamdată Procuratura Generală despre atacul cibernetic, iar instituția a aflat despre acesta din presă. Într-un comunicat al PG este precizat că Procuratura a comunicat cu responsabilii de la Curtea de Conturi, astfel PG urmează a fi sesizată în conformitate cu legislația în vigoare.
Curtea de conturi a Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2021
Societate
Curtea de Conturi, ținta unor atacuri cibernetice: Au fost distruse bazele de date
„Potrivit art.259 din Codul penal, ”accesul ilegal la informația computerizată” se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 4000 la 7000 unităţi convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice. Conform art.270 din Codul de procedură penală, competența de a investiga această categorie de infracțiuni aparține Procuraturii, iar cu cât mai operativ astfel de incidente vor fi raportate organelor de drept, cu atât mai mari vor fi șansele de a fi descoperite”, este precizat în comunicatul instituției. 
Amintim, Curtea de Conturi a anunțat astăzi, 15 iulie că bazele de date publice au fost distruse după ce site-ul oficial al instituției a fost spart de hackeri. Potrivit Curții de Conturi, în urma investigațiilor urmează să se identifice dacă atacul cibernetic a fost organizat de hackeri arbitrar, în scop de șantaj, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova
Fluxul de știri
0