Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

„Bicicleta, frigiderul și televizorul nu sunt un impediment”: La ce s-a referit Igor Grosu

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
În Parlament au avut loc dezbaterea proiectului de lege privind acordarea ajutorului social familiilor defavorizate în perioada rece a anului. Iată cine va putea beneficia de ajutor.
CHIȘINĂU, 18 nov - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, deputații au examinat proiectul de lege care prevede majorarea plafonului venitului pentru care se oferă ajutor pentru perioada rece a anului. Parlamentarii l-au luat la întrebări pe secretarul de stat al ministerului Muncii și Protecției Sociale Vasila Cușca, care a venit să prezinte proiectul în plen.
Potrivit proiectului, un asistent social va evalua bunurile familiei care solicită ajutorul pentru a stabili dacă aceasta este sau nu cu adevărat „defavorizată”. Deputații comuniști au avut o rugăminte către autori.

„Am o rugăminte către dumneavoastră ca să excludeți din listă „televizoarele”, deoarece cum fără televizoare, cetățenii noștri vor afla că ei deja trăiesc în vremurile bune?”, a declarat deputatul BCS Elena Bodnarenco.

Președintele Parlamentului Igor Grosu a venit cu precizări în acest sens, încercând să pună punct disputelor care au apărut în plen în jurul acestui subiect.
„Atenție! Bicicleta, frigiderul și televizorul nu este un impediment de a beneficia de ajutor pentru perioada rece a anului”, a spus Igor Grosu.
De ajutor pentru perioada rece a anului urmează să beneficieze aproximativ 214 mii de familii defavorizate. În context, deputații au supus votului acest proiect, iar 86 de deputați l-au susținut în prima lectură.
Tot astăzi deputații urmează să voteze acest proiect și în cea de-a doua lectură, finală. Dacă acest proiect va fi susținut și în a doua lectură, atunci venitul minim lunar garantat va fi majorat cu 478 de lei, de la 2631,2 lei până la 3109,6 lei, în baza căruia familiile defavorizate vor putea solicita ajutor pentru perioada rece a anului.
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Societate
Cine va putea beneficia, de fapt, de compensațiile la gaz – Iată ce spune Ceban
Amintim că anterior, primarul Capitalei a menționat că solicitanților de ajutoare materiale alocate de Guvern li se vor verifica bunurile de ”lux”.
„Vor dispune de compensații de 700 de lei, acele persoane care vor fi evaluate de asistentul social completând cereri privind bunurile care le deține: televizor, frigider, lot de pământ, etc”, a scris edilul-șef pe pagina sa de Facebook.
Anterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că familiile nevoiașe, care sunt eligibile de ajutor pe perioada rece a anului, vor primi o îndemnizație de 700 de lei, cu 200 mai mult decât până acum.
Fluxul de știri
0