Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrei Spînu la Kiev: Am discutat despre securitatea energetică a țării

© Sputnik / Mihai CarausАндрей Спыну
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a discutatla Kiev despre securitatea energetică a țării.
CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Securitatea energetică a Republicii Moldova a fost discutată la Kiev de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, vicepremierul Andrei Spînu, cu ministrul ministrul Energiei al Ucrainei, German Hałuszczenko.
Ministrul moldovean, anunță pe canalul său de Telegram că a fost discutat conceptul Parteneriatului Regional pentru Securitate Energetică (RESP), pe care Ucraina l-a propus Comisiei Europene prin crearea unui hub de depozitare a gazelor naturale.
„De asemenea, am propus extinderea semnatarilor memorandumului de înțelegere privind acordarea suportului reciproc în situații de crize energetice”, scrie Spînu.
În cadrul întrevederii cu directorul Companiei energetice de stat ucraineană, Ukrenergo, Volodymyr Kudrytskyi, s-a discutat despre interconectarea sincronă de comun cu Ucraina la sistemul continental european ENTSO-E.
„La final, am discutat cu operatorul sistemului de transportare a gazelor GTS din Ucraina, Serghei Makogon, despre posibilitățile de transport a gazelor naturale și stocarea acestora în depozitele subterane din Ucraina, inclusiv condițiile de stabilire a unor tarife avantajoase pentru transportare”, a mai spus Spînu.
Amintim, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, se află într-o vizită de lucru în capitala Ucrainei. Acesta este însoțit de secretarii de stat pe domeniul transporturilor și energetic și se vor întâlni cu reprezentanți ucraineni de rang înalt. Mâine, vor continua discuțiile pe domeniul energetic cu directorul executiv al Naftogaz, Yuriy Vitrenko.
Газовая плита  - Sputnik Moldova, 1920, 18.11.2021
Societate
Deputații au stabilit cui și în ce măsură i se vor compensa facturile la gaz și căldură
Fluxul de știri
0