Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: În Moldova începe vaccinarea copiilor împotriva COVID-19

© Sputnik / Mihai Carauscopil
copil - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
În Republica Moldova se dă starul vaccinării copiilor împotriva coronavirusului, a anunțat Ministerul Sănătății.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. De mâine începe vaccinarea copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Un anunț în acest sens a fost făcut de secretarul de stat Svetlana Nicolăescu.

”Începând cu ziua de mâine, în Republica Moldova apare posibilitatea vaccinării împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de peste 12 ani. Se permite această vaccinare cu vaccinul pe baza ARN mesager doar în cazul exprimării intenției de vaccinare a părintelui sau a reprezentantului legal al copilului, în baza unei cereri de solicitare a imunizării pe numele instituției medicale sau a medicului de familie”, a comunicat Nicolăescu.

Astfel, vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 ani se va efectua doar cu acordul exprimat în scris și semnat de către părinte sau reprezentantul legal al copilului.
O altă condiție pentru administrarea vaccinului în cazul copiilor este că acesta ”se va efectua doar în Centrul de Vaccinare permanent, în cadrul unei instituții medicale amenajate în comunitate”.
Cât privește schemele de vaccinare anti-COVID în rândul copiilor, în lume sunt în prezent aprobate două vaccinuri pentru imunizarea lor. Este vorba despre vaccinurile Pfizer/Comirnaty și vaccinul Moderna. În Republica Moldova, la ora actuală este disponibil vaccinul Pfizer și cu acest vaccin se va realiza vaccinarea copiilor.
Мобильный пункт вакцинации - Sputnik Moldova, 1920, 03.11.2021
Societate
Zile libere pentru salariații care se vaccinează - detalii
Schema completă include administrarea a două doze de vaccin, cu interval de 21 de zile dintre doza 1 și doza 2.
Amintim că în data de 26 octombrie Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a dat aviz pozitiv pentru vaccinarea copiilor de peste 12 ani din Republica Moldova cu serul Pfizer-BioNTech.
Fluxul de știri
0