Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE va aloca 700.000 de euro pentru asistența imigranților de la granița cu Belarusul

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiСитуация на белорусско-польской границе
Ситуация на белорусско-польской границе - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
UE va aloca 700.000 de euro pentru a oferi asistență de urgență imigranților care s-au adunat la granița cu Belarusul, a anunțat miercuri Comisia Europeană.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik, Doina Crainic. Comisia Europeană a anunţat miercuri că Uniunea Europeană va aloca 700.000 de euro pentru a oferi asistență de urgență imigranților care s-au adunat la granița cu Belarusul.
„UE își sprijină partenerii umanitari pentru a atenua suferința persoanelor blocate la graniță și în alte zone ale Belarusului. Fac apel către organizațiile umanitare din ambele părți să ajungă la acest grup mare de refugiați și migranți pentru a le oferi asistență urgentă”, a declarat Comisarul UE pentru managementul crizelor, Janez Lenarcic, citat de Sputnik News.
Comisia Europeană a mai precizat că asistența va fi oferită prin intermediul Comitetului Internațional al Crucii Roșii. Finanțarea va fi destinată achiziționării de alimente, pături, medicamente și produse de igienă.
Ситуация на белорусско-польской границе - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Analize și opinii
Pavel Midrigan, despre situația de la frontiera Belarusului cu Polonia privind imigranții
Fluxul de știri
0