Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Surpriza zilei: Cel mai de încredere politician moldovean - Nu e Maia Sandu

© Sputnik / Mihai CarausDrapel
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Un nou sondaj marca IMAS prezintă nivelul încrederii cetățenilor în politicieni, dar și în „vremurile bune”.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Doar 20 la sută din populația Republicii Moldova cred că au pornit „vremurile bune”, iar clasamentul încrederii cetățenilor în politicieni s-a schimbat. Cel puțin asta prezintă datele sondajului efectuat de IMAS și prezentate de directorul Institutului, Doru Petruți. Așadar, datele sondajului arată că 77% din oamenii țării nu simt și nu cred că pentru ei au pornit „vremurile bune”.
Mai mult, potrivit datelor sondajului IMAS, 66% din cetățeni cred că direcția în care merg lucrurile în Moldova este una greșită. Alte 94% din populația țării afirmă că în perioada Guvernului Gavrilița s-a înrăutățit situația în privința prețurilor.
68% susțin că s-a înrăutățit situația în economie, iar 58% cred că s-a înrăutățit nivelul de trai al oamenilor din țara noastră. Doar 11% din cetățeni susțin că viața lor s-a îmbunătățit odată cu venirea Guvernului Gavrilița. 34% din populația țării au dat note negative, de la 1 la 4 pentru activitatea Guvernului Gavrilița, iar 33% au oferit note de 7 - 10.
Majoritatea cetățenilor sunt dezamăgiți în raport cu așteptările pe care le-au avut în raport cu actualul Guvern. Potrivit sondajului Institutului de Marketing și Sondaje, 62% din populația țării s-au declarat dezamăgite. 25% spun că așteptările lor s-au confirmat și doar 2% cred că așteptările au fost depășite de realizările guvernării.
Totodată, sondajul o trece pe președintele Maia Sandu pe locul doi în clasamentul încrederii în politicieni, după primarul Chișinăului, Ion Ceban care se află în fruntea acestui clasament. Pe locul trei la capitolul încredere în politicieni este liderul PSRM, Igor Dodon, urmat de liderul PCRM, Vladimir Voronin. PAS este susținut în continuare de 39,9% din cei deciși, iar BCS, de 38,1%.
Sondajul a fost realizat față în față în perioada 23 octombrie - 15 noiembrie, pe un eșantion de 893 de persoane, cu o marjă de eroare +- 3,3%. Studiul a fost realizat la comanda Public Media.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Moldova și Rusia
Vizita Maiei Sandu la Moscova - Ce spun Popescu și Lavrov
Fluxul de știri
0