Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moțiunea simplă împotriva Alei Nemerenco: Când va fi examinată

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaАлла Немеренко
Алла Немеренко - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Deputații se întrunesc în ședință plenară și vor examina inclusiv moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății.
CHIȘINĂU, 17 nov - Sputnik. Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății va fi examinată de deputați în ședința de joi, 18 noiembrie.
Aceasta a fost înregistrată săptămâna trecută de către deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Moțiunea a fost prezentată de legislatorul Vladimir Odnostalco, care a precizat că „există necesitatea acordării votului de neîncredere ministrei Sănătății”.
Acesta a menționat că toate „acțiunile acestui Executiv contravin intereselor cetățenilor”. Deputatul a mai spus că situația din sănătate a scăpat de sub controlul persoanei responsabile de sănătate.
Ulterior, Ala Nemerenco a venit cu o reacție și a anunțat că va merge în Parlament pentru a vorbi despre situația pandemică din țară, dar și rezultatele Ministerului pe care îl conduce în cele 100 de zile de mandat.
Proiectul ordinii de zi a ședinței din 18 noiembrie, aprobat de Biroul permanent al Parlamentului, include și audierea raportului de activitate a Centrului Național Anticorupție, pentru perioada ianuarie 2016 – 2021. De asemenea, deputații vor examina proiectul de hotărâre privind numirea în funcția de membru al Curții de Conturi a candidaților Marina Covali și Petru Rotaru.
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Ultima oră: Moțiune simplă în Parlament împotriva ministrului Sănătății
Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de lege privind compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică în perioada rece a anului.
Deputații vor examina și două proiecte de hotărâre privind ratificarea unor acorduri în domeniul securității sociale dintre Republica Moldova și Italia, precum și cu Republica Elenă.
În lectura întâi, vor mai fi discutate proiecte de lege care prevăd modificări la Legea cu privire la ajutorul social și la Legea bugetului de stat pe anul 2021.
Iar în lectură finală va fi examinat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională, în vederea realizării celei de-a doua etape a proiectului ”Reforma climatului investițional în Republica Moldova”.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Societate
Gavrilița a anunțat când va fi aprobat bugetul pentru anul 2022
Fluxul de știri
0