Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova și Ucraina vor semna un acord de recunoaștere reciprocă a actelor de studii

© Sputnik / Mihai Carauselevi studii
elevi studii - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Ucraina va recunoaște actele de studii și titlurile științifice obținute în Republica Moldova. Autoritățile din cele două țări vor semna un acord reciproc în acest sens.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Republica Moldova și Ucraina vor semna un acord de recunoaștere reciprocă a actelor de studii. O decizie în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.
”Procedurile de recunoaștere a actelor de studii, calificărilor și titlurilor științifice dintre Republica Moldova și Ucraina vor fi facilitate în baza unui nou Acord între cele două state”, este menționat în comunicatul emis de Executiv.
Astfel, documentul va stabili tipurile actelor de studii recunoscute reciproc – începând cu actele de studii din învățământul general și finalizând cu titlurile științifice.
Potrivit autorităților, implementarea Acordului va contribui la promovarea mobilității academice și profesionale, va spori calitatea studiilor și pregătirea specialiștilor de înaltă calificare.
Anterior, un document similar de recunoaștere a actelor de studii semnat dintre Republica Moldova și Ucraina a fost semnat în anul 2001.
Gaz - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Societate
Guvernul a aprobat! Cine va primi compensații la gaz și căldură
Fluxul de știri
0