Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Lavrov a confirmat disponibilitatea Rusiei de a furniza Moldovei vaccinuri anti-COVID

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Accesați arhiva multimediavaccin anti-COVID
vaccin anti-COVID - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Miniștrii de Externe ai Federației Ruse și Republicii Moldova, Serghei Lavrov și Nicu Popescu, au susținut o conferință de presă comună.
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a confirmat disponibilitatea Moscovei de a furniza Chișinăului vaccinuri rusești împotriva coronavirusului și de a acorda ajutor în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.
Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă în urma întrevederii cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

„Am convenit să nu diminuăm activitatea de combatere și prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. Am confirmat disponibilitatea Moscovei de a continua să ofere asistență prietenilor noștri moldoveni, inclusiv furnizarea de vaccinuri rusești către Moldova, precum și alte tipuri de cooperare”, a spus Lavrov.

Amintim că ministrul de Externe Nicu Popescu se află la Moscova în perioada 16-17 noiembrie.
El are planificate negocieri cu mai mulți oficiali ruși de rang înalt. După întrevederea cu ministrul rus al Agriculturii, Popescu s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, unde au semnat o declarație comună care reconfirmă relațiile de prietenie dintre Moldova și Rusia.
Popescu și Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Moldova și Rusia
Popescu și Lavrov au semnat o declarație ce reconfirmă prietenia dintre Moldova și Rusia
În a doua parte a zilei, în programul vizitei de lucru la Moscova a ministrului de Externe este stipulat că urmează să aibă și întrevederi cu președintele Comitetului pentru afaceri externe, Girgori Karasin, și cu șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak.
Spre finalul vizitei, Nicu Popescu urmează să se vadă cu experți și jurnaliști.
Fluxul de știri
0