Пресс-центр Спутник - Sputnik Moldova, 1920
Centrul de presă
Centrul de presă Sputnik Moldova este o platformă pentru dezbateri pe teme de actualitate, desfășurate în format de conferință sau videoconferință

SputnikPro la Chișinău: Istorii culinar-etnografice de la Federico Arnaldi

© Sputnik / Mihai CarausFederico Arnaldi
Federico Arnaldi - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Abonare
Moderatorul emisiunii "Поедем, поедим!" de la postul de televiziune NTV Federico Arnaldi a organizat o întâlnire în format online din Centrul de presă al Sputnik Moldova.
CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Carismaticul italian a discutat online timp de două ore din Centrul de presă Sputnik Moldova cu reprezentanții mass-media și organizațiilor obștești din Germania, Belgia, Turcia, Estonia, Slovacia și Moldova.
Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului educațional internațional SputnikPro.
Federico Arnaldi a povestit în detaliu cum se creează o emisiune TV culinară și educațională așa cum este cea pe care o realizează el însuși și în cadrul căreia a vizitat aproximativ 60 de țări și peste 80 de regiuni ale Rusiei.
„O dată pe săptămână, trebuie să fie difuzată o nouă ediție a programului, ceea ce înseamnă că sunt mereu pe drumuri. Vreau nu doar să inițiez telespectatorul în bucătăria locală, ci și să povestesc despre țară, despre oamenii care locuiesc în ea. Și trebuie să povestesc toate acestea în 30 de minute de timp de antenă. Sarcină dificilă, dar foarte interesantă”, a spus Federico Arnaldi.
"Поедем, поедим!" este o expediție interesantă și delicioasă în jurul lumii. Personajele principale sunt locuitori ai satelor, vânători și pescari, geologi și prospectori, reprezentanți ai diferitelor naționalități. Fiecare are propriile rețete de mâncare delicioasă și sănătoasă, pe care sunt bucuroși să le împărtășească publicului.
"Să devii moderator al unui program atât de legendar la un canal TV atât de legendar este un adevărat vis! Altfel nu aș putea descrie o astfel de întorsătură incredibilă din viața mea. Rusia, ca întotdeauna, continuă să mă uimească și să-și arate generosul și bogatul său suflet”, spune Arnaldi.
Reamintim că în noiembrie 2019 Federico a devenit al doilea prezentator al programului culinar și educațional "Поедем, поедим!". El l-a înlocuit pe britanicul John Warren, care modera emisiunea din 2012. Inițial, emisiunea TV a fost creată pentru a studia bucătăria popoarelor ruse, dar cu timpul s-a ajuns și în alte țări ale lumii. Au descoperit împreună noi trasee și nu le-a fost frică să încerce chiar și cele mai exotice mâncăruri.
SputnikPro este un proiect al Agenției Internaționale de știri și radio Sputnik pentru jurnaliști, studenți ai universităților specializate, angajați ai serviciilor de presă și alți profesioniști din domeniul mass-media. Evenimentul vizează schimbul de experiență cu colegii străini, dezvoltarea comunicării media și a relațiilor profesionale. Proiectul este în desfășurare din martie 2018.
YouTube - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Centrul de presă
SputnikPro la Chișinău: YouTube este o lume aparte
Până în prezent, master class-urile SputnikPro au fost organizate în Abhazia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Moldova, Georgia, Grecia, India, China, Kârgâzstan, Turcia, Estonia și Osetia de Sud.
Sputnik este o agenție internațională de știri și radio, ce face parte din grupul media rus „Russiya Segodnya”. Site-urile Sputnik pot fi accesate în 32 de limbi, emisiuni radio analogice și digitale în peste 90 de orașe din întreaga lume și fluxuri de știri în engleză, arabă, spaniolă, chineză și farsi. Audiența resurselor informaționale ale Sputnik este de aproximativ 57 de milioane de vizitatori pe lună, iar numărul total de abonați în rețelele sociale depășește 22,9 milioane. Sediul central al Sputnik se află la Moscova.
Fluxul de știri
0