Пресс-центр Спутник - Sputnik Moldova, 1920
Centrul de presă
Centrul de presă Sputnik Moldova este o platformă pentru dezbateri pe teme de actualitate, desfășurate în format de conferință sau videoconferință

SputnikPro la Chișinău: YouTube este o lume aparte

© AFP 2024 / Lionel BonaventureYouTube
YouTube - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Abonare
La Chișinău, are loc o întâlnire interactivă a jurnaliștilor moldoveni cu specialiștii media de la agenția ”Rossiya Segodnya”, care își împărtășesc secretele realizărilor lor în domeniul designului video, regie de montaj și promovare a conținutului YouTube.
CHIȘINĂU, 12 aug – Sputnik. Centrul de presă multimedia Sputnik Moldova din Chișinău găzduiește un nou modul al proiectului educațional SputnikPro desfășurat pentru jurnaliștii moldoveni, conducătorii mediilor de informare, specialiști SMM și studenți.
În cadrul evenimentului sunt discutate două subiecte principale – ”YouTube: Cum să începi un proiect de pe smartphone și să închei cu propriul studiou” și „Montarea și prezentarea conținutului pe canalul YouTube”. Primul subiect este dezvăluit de Maria Kruse, șefa departamentului producție video și design al Direcției centrelor multimedia Sputnik din țările CSI și Țările Baltice, din cadrul agenției de știri ”Rossiya Segodnya”, al doilea - de Dmitri Budanțev, editorul de imagine la agenția de știri ”Rossiya Segodnya”.
© Sputnik / OsmatescoSputnikPro
SputnikPro - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
SputnikPro
"YouTube este o lume cu totul aparte, care diferă radical de alte rețele de socializare. Și este unul dintre cele mai mari proiecte pe internet de pe planetă. Iar asta înseamnă că conținutul dumneavoastră poate deveni popular în zeci de țări", spune Maria Kruse.
© Sputnik / OsmatescoМария Крузе
Мария Крузе - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Мария Крузе
Ea a subliniat că diferența fundamentală dintre YouTube și, spre exemplu, televiziune o reprezintă interactivitatea, atunci când prezența feedback-ului devine o condiție obligatorie pentru popularitatea canalului.
În același timp, Dmitri Budanțev a remarcat importanța algoritmilor, care reprezintă o rețea neuronală deplină.
© Sputnik / OsmatescoДмитрий Будянцев
Дмитрий Будянцев - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Дмитрий Будянцев
"Mulți oameni încearcă, fără succes, să amăgească acești algoritmi. Însă jocul devine cinstit în cazul în care găsiți în ei legități", spune Budanțev.
© Sputnik / OsmatescoМария Крузе и Дмитрий Будянцев
Мария Крузе и Дмитрий Будянцев - Sputnik Moldova, 1920, 12.08.2021
Мария Крузе и Дмитрий Будянцев
Fluxul de știri
0