Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova, 1920
Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Programul vizitei ministrului Popescu la Moscova: Întâlniri cu Lavrov și Kozak

© Sputnik / Валерий Мельников / Trecere la banca de fotografiiNicu Popescu și Serghei Lavrov, imagine din arhivă
Nicu Popescu și Serghei Lavrov, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrului de Externe, Nicu Popescu, se va întâlni la Moscova cu ministrul Afacerilor Externe Serghei Lavrov, și cu șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak.
CHIȘINAU, 16 nov - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova a publicat programul vizitei ministrului de Externe, Nicu Popescu, care are loc timp de două zile în capitala Federației Ruse.
Vizita oficialului moldovean începe de astăzi, dar în programul său pentru ziua de 16 noiembrie intră doar deplasarea. Însă, pentru ziua de mâine, 17 noiembrie, în program se arată că Popescu se va întâlni cu mai mulți oficiali ruși de rang înalt.
În prima parte a zilei, Nicu Popescu se va întâlni cu ministrul agriculturii, co-președintele Comisiei mixte, Dmitri Patrușev. După care urmează să aibă o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, unde vor semna planul de consultări între ministerele afacerilor externe pentru anii 2022-2023.

"Miercuri, 17 noiembrie, ora 12:00 (13:00 ora Moscovei), ministrul Nicu Popescu și omologul rus Serghei Lavrov vor susține o conferință de presă", se arată într-un comunicat de presă emis de ministerul de Externe.

Sputnik Moldova va transmis LIVE evenimentul pe site și rețelele de socializare.
În a doua parte a zilei, în programul vizitei de lucru la Moscova a ministrului de externe este stipulat că urmează să aibă și întrevederi cu președintele Comitetului pentru afaceri externe, Girgori Karasin, și cu șeful adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitri Kozak.
Spre finalul vizitei, Nicu Popescu urmează să se vadă cu experți și jurnaliști.
Amintim că anterior și purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a anunțat că ”în cadrul discuțiilor, miniștrii vor analiza probleme de actualitate ale cooperării bilaterale, cu accent pe tematica interacțiunii dintre departamentele de politică externă ale celor două țări”.
”Este planificat un schimb de opinii cu privire la problemele globale și regionale majore de interes reciproc. Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale cheie, în primul rând ONU, precum și a formatelor de integrare regională, inclusiv CSI, UEEA și OCEMN”, a menționat Zaharova.
Ea a menționat că un loc important în cadrul negocierilor vor ocupa discuțiile despre starea actuală și perspectivele reglementării transnistrene.
La finalul săptămânii trecute, șefa cabinetului de miniștri, Natalia Gavrilița, a declarat că după discuțiile dintre miniștrii de externe ai Rusiei și Republicii Moldova, la sfârșitul lunii noiembrie este programată și o întâlnire la nivelul comisiei interguvernamentale moldo-ruse.
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Analize și opinii
Midrigan, despre vizita lui Popescu în Rusia: Care ar trebui să fie subiectele prioritare
Fluxul de știri
0