Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mari probleme dacă ninge: Ce a constatat Andrei Spînu

© Sputnik / Mihai CarausЗима
Зима  - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Abonare
Companiile responsabile pentru întreținerea drumurilor naționale și regionale încă nu sunt pregătite pe deplin pentru sezonul rece al anului.
CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Companiile responsabile pentru întreținerea drumurilor naționale și regionale sunt pregătite pentru sezonul rece al anului în proporție de doar aproximativ 70%.
Despre aceasta a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, pe pagina sa de Facebook, după întâlnirea cu directorii companiilor de stat responsabile de întreținerea drumurilor naționale și regionale.
Mai mult, potrivit lui Spînu, unele întreprinderi de stat sunt la un nivel de pregătire sub orice critică.

„Din acest motiv am solicitat, în maxim o săptămână, să se facă toate achizițiile necesare și să fie înlăturate toate întârzierile”, a scris Spînu.

Astfel, este nevoie de o achiziție de aproximativ 12 mii de tone de sare tehnică și aproximativ 24 de mii de tone de nisip/savură.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Societate
Spînu: Cel mai ambițios proiect - iată ce va face până la finalul mandatului - Video
Ministrul mai spune că va fi creat și un grup de lucru din care vor face parte responsabili ai Administrației de Stat a Drumului, Inspectoratului Național de Securitate Publică şi SA Drumuri.
La fel, Spînu a dat indicații să fie interconectat sistemul de informație al Serviciului operativ al Direcției Siguranță şi Întreținerea Construcției Rutiere cu cel al Inspectoratului Național de Securitate Publică, astfel încât comunicarea în situații de urgență să fie cât mai operativă.
De precizat, activităţile de administrare şi întreţinere a drumurilor sunt efectuate prin intermediul a 12 întreprinderi rutiere de exploatare a drumurilor S.A. „Drumuri”. Potrivit serviciului de presă al Administrației de Stat a Drumurilor, pentru pregătirea drumurilor pentru exploatarea în condiţii de iarnă se efectuează în continuare lucrări de întreținere periodică și curentă a îmbrăcămintei rutiere, șistemelor de evacuare a apelor, terasamentelor, lucrărilor de artă, etc.
Pentru executarea lucrărilor de întreţinere de iarnă, cum ar fi deszăpezire şi distribuirea materialului antiderapant, pe drumurile publice naţionale vor fi antrenate maşini şi utilaje rutiere în număr de 517 unități.
autogredere - 95;
buldozere cu șenile - 31;
tractoare pe pneuri cu lame - 135;
freze de zăpadă - 15;
distribuitoare auto - 137;
încărcătoare - 67;
excavatoare - 37.
ASD anunță că gradul de pregătire către sezonul de iarnă a mașinelor și utilajelor rutiere este de 75,6%. Totodată pentru sporirea eficienței lucrărilor de întreţinere de iarnă pe drumurile publice, S.A. „Drumuri” încheie contracte directe cu agenţii economici din teritoriu pentru utilizarea suplimentară a tehnicii de deszăpezire.
Protest transportatori, 09 octombrie 2019  - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Societate
Transportatorii amenință cu noi proteste și cer modificarea tarifelor pentru călătorii
Fluxul de știri
0