Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Fără efecte secundare”: Ghințburg a evaluat siguranța vaccinului nazal

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaDirectorul Centrului Gamaleia, Alexandr Gunzburg
Directorul Centrului Gamaleia, Alexandr Gunzburg - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Abonare
Directorul Centrului Gamaleia, Alexandr Ghințburg, a declarat că vaccinul nazal nu are efecte secundare.
CHIȘINAU, 16 nov - Sputnik. Nu au fost identificate efecte secundare în urma administrării vaccinului nazal împotriva SARS-CoV-2, a declarat Alexander Ghințburg, directorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleia, pentru RIA Novosti.
„Nu am observat, până în prezent, niciun efect secundar al vaccinului nazal”, a spus el.
La mijlocul lunii octombrie, a devenit cunoscut faptul că Ministerul Sănătății al Federației Ruse a autorizat studiile clinice ale SPRAY 08-Gam-COVID-Vac-2021, dezvoltate de Centrul Gamaleia.
Gunzburg a mai spus pentru RIA Novosti că încă nu este clar dacă acest preparat împotriva COVID-19 va fi folosit în loc de vaccin, urmând să se facă studii clinice.
Potrivit omului de știință, vaccinul nazal ar urma să fie administrat nu mai des de o dată la șase luni, poate mai rar, dar și această chestiune rămâne de studiat.
Deocamdată vaccinarea rămâne cel mai sigur mijloc de protecție împotriva coronavirusului.
Potrivit ministrului Sănătății al Rusiei, Mihail Murașko, procentul de vaccinați în rândul bolnavilor grav de COVID-19 este mai mic de 0,03%, în timp ce marea majoritate a pacienților din spitale sunt nevaccinați. La sfârșitul lunii septembrie, OMS a anunțat că rata înaltă a mortalității prin SARS-CoV-2 este determinată de refuzul imunizării preventive.
Certificat verde, UE, certificat digital la coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Coronavirus
Ultima oră: Certificatul COVID-19 emis în Moldova, echivalat cu cel emis în UE
Fluxul de știri
0