Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție! O nouă escrocherie cu cardurile bancare care te lasă fără niciun ban

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBancomat și carduri bancare
Bancomat și carduri bancare - Sputnik Moldova, 1920, 16.11.2021
Abonare
Un tânăr de 22 de ani a fost reținut pentru că ar fi furat bani de pe cardurile bancare ale oamenilor. El ar fi reușit să extragă peste 200 de mii de lei.
CHIȘINĂU, 16 nov - Sputnik. Riscă până la zece ani de pușcărie după ce a fost prins că ar fi sustras pe ascuns bani de pe cardurile oamenilor, prin efectuarea tranzacțiilor online de la card la card. Este vorba de un tânăr de 22 de ani din raionul Soroca care a fost reținut de polițiști.
Potrivit oamenilor legii, acesta aflându-se pe teritoriul Republicii Moldova, Federației Ruse și Spaniei ar fi furat bani de pe carduri bancare și ar fi cauzat daune materiale în proporții mari.

„În perioada iunie 2019 - aprilie 2020, suspectul, acționând de comun acord cu alte persoane, ar fi utilizat aplicațiile de mesagerie rapidă și profile din rețelele de socializare, contactând peste 60 de persoane sub pretextul procurării bunurilor plasate spre vânzare de către aceștia, pretinzând că urmează să le achite prin transfer la card bancar”, se menționează într-un comunicat de presă emis de Poliție.

Ulterior, după ce obțineau numerele de la cardurile bancare ale victimelor, a parolelor secrete (CVV) și a datelor confidențiale, aceștia efectuau ilicit transferuri online de la card la card, fără știrea și acordul posesorilor cardurilor bancare.
Poliția a menționat că tânărul a fost reținut în Spania și a fost extrădat în Moldova. În prezent, suspectul este în arest preventiv și dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la zece ani de pușcărie.
Penitenciar - Sputnik Moldova, 1920, 24.06.2021
Societate
Escrocherie de milioane, dirijată de după gratii: Cu ce se ocupa un deținut
În acest context, oamenii legii atenționează persoanele să nu divulge nimănui datele cardurilor bancare pentru a nu deveni victimele escrocilor.
Fluxul de știri
0