Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Cum va evolua Coronavirusul: de asta toată omenirea se teme

© Inquam Photos / Virgil SimonescuPacienți internați cu diagnostic COVID-19
Pacienți internați cu diagnostic COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Medicul infecționist rus Jemciugov a anunțat trei scenarii de evoluției a coronavirusului, între care unul ce produce mari îngrijorări.
CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Ce se poate întâmpla cu SARS-CoV-2 pe termen lung, a explicat în cadrul unui interviu pentru radio Sputnik medicul imunolog Vladislav Jemciugov, care este specialist pentru cazuri de infecții periculoase.
Medicul a identificat trei variante de posibilă evoluție a virusului SARS-CoV-2 pornind de la faptul cum s-au comportat alți viruși până în prezent.
“Pneumonia atipică (SARS – n,.n.) și MERS (sindromul respirator din orientul mijlociu – n.n.) – acestea, pur și simplu, nu mai există, nimeni nu le mai poate găsi, identifica, ele au dispărut. Ele nu au produs mutații care le-ar fi permis să supraviețuiască. Cred că ele, pur și simplu, au murit în natură”, a declarat Vladislav Jemciugov.
Este posibil și un o evoluție a virusurilor: în cadrul mutațiilor pe care le suportă ele își pierd agresivitatea și se adăpostesc în organismele unor animale, fără a le afecta, a le provoca boli, a spus doctorul.
Președintele Departamentului pentru Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, mitropolitul Ilarion (Alfeiev) de Volokolamsk - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Rusia
Mitropolitul Ilarion speră că falsurile despre vaccinare vor fi pedepsite
“Spre exemplu, așa s-a întâmplat cu virusul Ebola – el nu mai ucide liliecii mari în care trăiește, dar și sistemul imunitar al acestor animale nu atacă virusul. Dar dacă omul contactează cu sângele purtătorului acestui virus, el se îmbolnăvește, are loc o erupție a bolii provocată de virusul Ebola”, a mai precizat doctorul.
Dar există și a treia variantă a evoluției virușilor, menționează Vladislav Jemciugov.
“Potrivit primei variante – coronavirusul SARS-CoV-2 ar putea să-și găsească o nouă gazdă, cu care va ajunge la un “consens imunitar”. A două variantă – virusul ar putea să dispară, la fel ca SARS și MERS. A treia variantă, care este cea mai proastă pentru omenire, SARS-CoV-2 va parazita mereu în organismul omului și va fi un fel de al doilea virus de gripă”, a explicat pentru radio Sputnik Vladimir Jemciugov.
El mai spune că cea mai sigură cale de a te proteja la moment de coronavirus este vaccinarea.
COVID-19  - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Coronavirus
COVID-19 bate în retragere? - număr extrem de mic de infectări
Fluxul de știri
0