Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Uimitor: Ce se întâmplă cu prețul la benzină

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaАвтозаправка
Автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru 16 noiembrie - cât va costa benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, mâine benzina și motorina s-ar putea ieftini.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.

Prețul plafon ANRE pentru benzină și motorină - 16 noiembrie

Prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 40 de bani pentru un litru, fiind mai mic cu șapte bani decât cel afișat pentru 15 noiembrie. Iar prețul la motorină va scădea cu doi bani și va costa 18 lei și 52 de bani.
ANRE precizează că scumpirile carburanților se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la carburanți (benzină și motorină) pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, ANRE constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale a Republicii Moldova în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial, pe parcursul lunii octombrie, prețul maxim calculat de către ANRE.
Protest transportatori, 09 octombrie 2019  - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Societate
Transportatorii amenință cu noi proteste și cer modificarea tarifelor pentru călătorii
Fluxul de știri
0