Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Natalia Gavrilița, într-o vizită oficială la Londra: Scopul vizitei

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Abonare
În perioada 15 - 16 noiembrie, premierul Natalia Gavrilița se va afla într-o vizită oficială la Londra.
HIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Premierul Natalia Gavrilița merge astăzi într-o vizită oficială de lucru la Londra. Prim-ministru va participa la ceremonia de deschidere a pieței - „Ring the bell”, cu ocazia desfășurării „Zilei Pieței de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din Londra. Evenimentul va începe la ora 08:00, ora locală.
În cadrul vizitei, Gavrilița urmează să se întâlnească cu Directorul Executiv al Bursei de la Londra, Julia Hogget, dar și cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Totodată, premierul va avea întrevederi cu reprezentanții băncii J.P Morgan, dar și cu vice-presedintele Citi Bank, Levente Griffler.
„Agenda premierului include întâlniri cu Stephen Lovegrove, consilier pentru securitate națională al primului ministru britanic; cu Wendy Morton, subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA; cu Jose Leandro, director pentru UE al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și va avea o întrevedere cu Howard Cooper, director general și co-director global al companiei de investigații Kroll”, se menționează într-un comunicat de presă al Guvernului.
Totodată, Natalia Gavrilița urmează să participe și la un târg de cariere pentru moldovenii stabiliți în Marea Britanie. Potrivit Guvernului, spre finalul vizitei, premierul se va întâlni cu un grup de cetățeni din diaspora.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Guvernul Gavrilița, la 100 de zile de mandat: Cu ce s-a lăudat premierul
Fluxul de știri
0