Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Persoanele cu nevoi speciale vor primi ajutoare materiale din partea municipalității

© Sputnik / Yana Zaharovabani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Abonare
Persoanele cu nevoi speciale din Chișinău vor primi ajutoare materiale unice din partea Primăriei Capitalei.
CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Municipalitatea va oferi ajutoare materiale unice persoanelor cu nevoi speciale. În acest scop, autoritățile locale au alocat 1,5 milioane de lei.
De ajutorul oferit de Primăria Capitalei vor beneficia 2 909 de persoane. Astfel, 500 de persoane cu dizabilităţi (severe, accentuate, medii) vor beneficia de ajutor material în mărime de 500 lei.
”În liste sunt incluse persoanele cu dizabilităţi, ce deţin cel mai mic cuantum al pensiei până la atingerea numărului de 500 de persoane şi care nu au beneficiat de niciun fel de ajutor material pe parcursul anului 2021”, se arată într-o postare pe pagina de Faceook a primarului general, Ion Ceban.
Totodată, de ajutor în mărime de 500 de lei vor beneficia și 845 de persoane cu deficienţe de auz, membrii ai Asociaţiei Surzilor din Republica Moldova. La fel vor beneficia 820 de persoane cu deficienţe de vedere care sunt membrii ai Asociației Obștești "Asociația Nevăzătorilor din Moldova”, 30 de persoane cu dizabilităţi care sunt membri ai Asociației persoanelor cu dizabilități „Invasport”, dar și 642 de părinţi care cresc şi educă copii cu necesităţi special.
În același timp, zeci de persoane vor primi ajutor material în mărime de 2 000 de lei. Este vorba despre 50 de persoane cu dizabilităţi, membri activi ai Asociaţiei Obşteşti, Societatea Invalizilor din municipiul Chişinău, 10 membri activi ai Asociaţiei Surzilor, 10 membri activi ai Asociației Obștești ”Asociația Nevăzătorilor din Moldova” și doi membri activi ai Asociației persoanelor cu dizabilități „Invasport”.
factură - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Societate
Compensații suplimentare la facturile de gaz pentru locuitorii Capitalei
Anterior, autoritățile locale au decis acordarea ajutorului suplimentar locuitorilor Capitalei pentru perioada rece a anului. Astfel, pentru compensațiile la facturi, municipalitatea a alocat aproape 90 de milioane de lei. Ajutorul va reprezenta 40 la sută din costul facturilor.
Compensațiile se vor acorda în contextul creșterii tarifului la gaz de la 4,2 lei până la 10,26 lei pentru un metru cub. Noul tarif va fi aplicat din data de 1 noiembrie. Cu toate acestea, tariful actual este unul provizoriu și poate fi revizuit până la sfârșitul lunii.
Fluxul de știri
0