Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O jurnalistă le cere decență celor care îl atacă pe Dragoș Dumitriu și după moarte

© Sputnik / Miroslav RotariDragoș Dumitriu
Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Abonare
Mediul online este plin de mesaje de rămas bun și de regrete față de plecarea dintre noi a jurnalistului Dragoș Dumitriu, dar și de atacuri imunde, iar o jurnalistă le cere decență acestora din urmă
BUCUREȘTI, 15 nov – Sputnik, Marius Holdean. Cei care l-au cunoscut pe Dragoș Dumitriu și-au exprimat durerea la auzul veștii plecării acestuia dintre noi și au rememorat calitățile sale profesionale și umane.
Jurnalista Marga Nițu spune despre Dragoș Dumitriu că este ”unul dintre puținii oameni care au avut încredere în mintea mea creativa. Și ce echipă am făcut!!!”.
Ea arată că citește cu amărăciune, în presă, textele care anunță dispariția sa, copiate cuvânt cu cuvânt, unul de la altul.
”Și mă întristează că jurnalistul s-a transformat într-o nevastă acră, care hărțuiește, dă peste bot și cu microfonul în cap politicianului pe care nu-l agreează. Nu a murit “trompeta Sputnik”. A plecat dintre noi omul Dragoș Dumitriu. Decență!”, le cere jurnalista celor care nu se pot abține nici după moartea jurnalistului să nu continue să verse ură, dovedind o meschinărie fără seamăn.
Nici Oana Lovin nu l-a uitat pe Dragoș Dumitriu, ci a postat pe contul său de socializare, în semn de amintire și regret, articolul Sputnik „La moartea prietenului meu Dragoş Dumitriu”, scris de Iurie Roșca, în care s-a regăsit.
Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Societate
Bogdan Duca și Iosefina Pascal își iau rămas bun de la Dragoș Dumitriu
Există mii de asemenea mesaje de la cei care l-au cunoscut pe Dragoș Dumitriu. Astfel, Cătălin Boboc spune într-o postare că l-a cunoscut pe Dragoș Dumitriu în marea familie a Partidului România Mare, ”un om vertical, un patriot și un susținător al independenței României. Dumnezeu să îl odihnească în pace”.

Salvamont amintește că Dragos Dumitriu a fost un iubitor al muntelui

O latură a lui Dragoș Dumitriu mai puțin cunoscută publicului a fost aceea de iubitor al muntelui.
Salvamont România rememorează acest aspect particular al personalității jurnalistului, arătând că a fost un ”iubitor al muntelui și al activității Salvamont România, activitate de care a fost alături începând cu anii 90, participând la școlile naționale Salvamont și reflectând aspecte din acesta activitate în paginile revistei ”Alpin extrem” și editând albumul jubiliar cu ocazia a 30 de ani de activitate Salvamont ”Salvamont 1969-1999”.
Cozmin Gușă - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Societate
Gușă despre Dumitriu: ”n-a ezitat niciodată să-și exprime public convingerile patriotice”
Fluxul de știri
0