Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bogdan Duca și Iosefina Pascal își iau rămas bun de la Dragoș Dumitriu

© Sputnik / OsmatescoDragoș Dumitriu
Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Abonare
Bogdan Duca și Iosefina Pascal au transmis un mesaj de condoleanțe la plecarea către cele veșnice a jurnalistului Sputnik Dragoș Dumitriu, iar Ambasada Rusiei a făcut referire la activitatea fostului deputat
BUCUREȘTI, 14 nov – Sputnik, Marius Holdean. Preluând un articol din publicația Vești din Rusia, Ambasada Rusiei își ia rămas bun de la jurnalistul Sputnik Dragoș Dumitru.
”Adio, dragul nostru coleg, Dragoș Dumitriu! A plecat pentru totdeauna din această lume dragul nostru coleg, un om și un profesionist desăvârșit – Dragoș Dumitriu. Adevărat român și mare patriot, a fost o perioadă deputat în Camera Deputaților a Parlamentului Român”, se arată în articolul citat.
Publicația mai amintește că Dragoș Dumitriu, ca om politic și ca ziarist, prețuia importanța relațiilor de bună vecinătate dintre România și Federația Rusă, militând pentru normalizarea acestora.
Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Societate
Naționalismul lui Dragoș Dumitriu: regalitate și comunism, Regina Maria, Ceaușescu, Vadim

Bogdan Duca: „Odihnă îți doresc, Dragoș. Să ne vedem în Împărăție...”

Teologul și analistul Bogdan Duca a scris câteva rânduri îndurerate pe contul de telegram.
”Aflu cu durere că a murit Dragoș. Dragoș Dumitriu, "șeful" Sputnik România, un jurnalist curajos, fost deputat, om de societate, șarmant, căruia ii plăcea să provoace.... Naționalist de modă veche, causeur mândru de simpatiile sale față de ceaușism, se amuza teribil când vedea cum articolele, mai ales cele pentru Sputnik, îi erau interpretate în fel și chip de analfabeții și idioții cu badge de jurnalist din presa românească. Pe mine mă cita în articole. De fapt el era "cauza" pentru care eram eu "omul Sputnik": pur și simplu îi plăcea ce scriu și mă prelua pentru site-ul rusesc”, povestește Duca.
Am fost prieteni, spune Duca, deși ar mai fi meritat câțiva ani ca să crească prietenia noastră.
”Cu vreo 3 săptămâni în urmă vorbeam ultima dată. Era deja la spital și îmi povestea pe WhatsApp că se simte ca în "Muntele vrăjit" al lui Mann. Odihnă îți doresc, Dragoș. Să ne vedem în Împărăție...”, își încheie teologul postarea.

Iosefina Pascal: S-a mai dus un om extraordinar

Jurnalista de investigație Iosefina Pascal a postat un mesaj de condoleanțe în care deplânge plecarea dintre noi a lui Dragoș Dumitriu.
”S-a mai dus un om extraordinar și, într-adevăr, marea calitate a lui Dragoș a fost că recunoștea și respecta diferențele de opinie. Condoleanțe familiei și multă putere în aceste momente grele”, a scris ea pe pagina de facebook.
Cozmin Gușă - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Societate
Gușă despre Dumitriu: ”n-a ezitat niciodată să-și exprime public convingerile patriotice”
Fluxul de știri
0