Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a comentat intențiile militarilor ucraineni de-ai nimici pe imigranți

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Abonare
Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat declarațiile făcute de Forțele Armate ale Ucrainei care au anunțat că îi vor nimici pe imigranți dacă aceștia vor pătrunde în țara lor.
CHIȘINĂU, 14 nov – Sputnik. Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat declarațiile făcute de militarii ucraineni care au anunțat că îi vor nimici pe imigranți la hotarul cu Belarus dacă aceștia vor încerca să intre în Ucraina.
Anterior, serviciul de presă al Brigăzii 61 de infanterie al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că militarii îi vor nimici pe imigranți, dar și pe alte persoane deghizate în imigranți la hotarul cu Belarus dacă aceștia vor încerca să pătrundă în Ucraina.
“Să nimicească – s-au învățat. Sunt dibaci. Cu adevărat, Ucraina nu e Rusia, e Europa”, a scris ea pe pagina sa de Telegram, fiind citată de RIA Novosti.
Anterior secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexei Danilov, a declarat că Ucraina va acționa adecvat în cazul în care se va repeta situația de la hotarul polono-bielorus, când hotarul a fost forțat de imigranți ilegali, precizând că în acest scop Kievul are suficiente mijloace și forțe. Ministrul adjunct de Interne, Evgheni Enin, a menționat că securitatea la granița Ucrainei cu Belarus, în cazul invadării acesteia de către imigranți, va fi asigurat de 8,5 mii de militari, inclusiv de grăniceri. El a spus că escaladarea situației poate avea loc în orice moment.
Soldiers from the British 7th Armoured Brigade - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Analize și opinii
General britanic de top: există un „risc mai mare de război” cu Rusia
Luni, Comitetul Grăniceresc de Stat din Belarus din Belarus a raportat că un grup mare de refugiați din țările din Est și Africa au mers la granița Belarusului cu Polonia. Seara, departamentul a spus că situația cu refugiații la granița țării cu Polonia rămâne extrem de tensionată: peste 2 mii de refugiați, inclusiv un număr semnificativ de femei și copii, s-au oprit în fața barierelor poloneze de la hotar. Forțele de securitate poloneze nu le lasă să treacă, migranții au încercat să depășească barierele.
Recent, Lituania, Letonia și Polonia au raportat o creștere a numărului de migranți ilegali reținuți la granița cu Belarus, acuzând Minsk că a creat o criză a migrației. Minsk respinge toate acuzațiile. În legătură cu situația, președintele Poloniei a introdus stare de urgență pe teritoriile limitrofă cu Belarus, armata și poliția au fost implicate în protejarea frontierei. Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a menționat că Minsk nu va mai restrânge fluxul de migranți ilegali către țările UE: din cauza sancțiunilor Occidentului, nu există „nici bani, nici efort”. Polițiștii de frontieră din Belarus au declarat în repetate rânduri despre expulzarea forțată a migranților de către Lituania, Polonia și Letonia pe teritoriul belarus.
Пуск баллистической ракеты ОТРК Искандер-М с полигона Капустин Яр - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Internațional
Belarus: Lukașenko vrea să cumpere lansatorul de rachete rusesc Iskander
Fluxul de știri
0