Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Certificatul de vaccinare moldovenesc, recunoscut încă într-o țară

© Inquam Photos / Virgil SimonescuCertificat digital COVID
Certificat digital COVID - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Abonare
Certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, emis de către autoritățile din Republica Moldova, este recunoscut în tot mai multe state ale lumii.
CHIȘINĂU, 15 nov - Sputnik. Certificatul de vaccinare anti COVID-19 emis de către autoritățile moldovenești este recunoscut și în Kazahstan.
Potrivit unui decret semnat la sfârșitul lunii octombrie de către medicul șef sanitar de stat al Republicii Kazahstan, Aijan Esmagambetova, se recunosc ca valabile pe teritoriul Republicii Kazahstan pașapoarte/certificate/certificate de vaccinare împotriva COVID-19 ale cetățenilor eliberate în Argentina, Ungaria, Georgia, Iran, Iordania, Republica Kârgâză, Maldive, Mongolia, Armenia, Belarus, Republica Moldova, Peru, San Marino, Serbia, Tunisia, India, Filipine, Thailanda, Turcia și Estonia.
Trebuie precizat că certificatul COVID-19 moldovenesc va fi echivalat și cu cel din Uniunea Europeană. Astfel, printr-o decizie a Comisiei Europene, de mâine, 16 noiembrie, certificatele de vaccinare anti COVID-19, eliberate de autoritățile de la Chișinău, vor fi recunoscute în spațiul UE.
Totodată, Comisia a aprobat echivalarea certificatului și pentru alte trei țări care nu se află în UE. Este vorba de Georgia, Noua Zeelandă și Serbia.
Ca urmare a deciziei Comisiei Europene, cele patru țări, printre care și Republica Moldova, vor fi conectate la sistemul UE, iar certificatele emisie de către autoritățile acestor state vor fi acceptate în aceleași condiții ca și certificatul digital COVID al UE.
Amintim că în țara noastră campania de imunizare împotriva infecției cu coronavirus a început la 2 martie, anul curent. Până în prezent au fost vaccinate aproape 902 mii de persoane cu schema completă.
Certificat verde, UE, certificat digital la coronavirus - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Coronavirus
Ultima oră: Certificatul COVID-19 emis în Moldova, echivalat cu cel emis în UE
Fluxul de știri
0