Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vaccinul covid: după 6 luni de la a doua doză, protecţia scade la 50%

© AFP 2024 / JOE RAEDLEVaccinare cu Moderna împotriva COVID-19 în SUA
Vaccinare cu Moderna împotriva COVID-19 în SUA - Sputnik Moldova, 1920, 14.11.2021
Abonare
O nouă cercetare realizată de Institutul Superior de Sănătate (Iss) din Italia arată că, după 6 luni de la finalizarea ciclului complet de vaccinare, protecţia scade la 50%.
BUCUREŞTI, 14 nov – Sputnik, Doina Crainic. O nouă cercetare realizată de Institutul Superior de Sănătate (Iss) din Italia arată că cei vaccinați cu doză dublă, la 6 luni de la finalizarea ciclului de vaccinare, au o protecție împotriva bolii redusă la 76%, protecţie care scade însă la 50% după trecerea acestui prag de timp.
De asemenea, se observă diferențe între vaccinați și nevaccinați, însă persoanele vaccinate cu schema completă în urmă cu mai mult de 6 luni sunt din nou foarte vulnerabili, la fel ca cei care nu s-au vaccinat niciodată împotriva coronavirusului.
„În cazul unei forme severe [a bolii], diferența dintre vaccinaţii cu schema completă de peste şase luni și cei vaccinaţi în urmă cu mai puțin de șase luni este mai mică. De fapt, se observă o scădere a eficacității vaccinării cu aproximativ 10 puncte procentuale, având în vedere că eficacitatea pentru vaccinați cu ciclu complet de mai puțin de șase luni este egală cu 92% față de situaţia celor nevaccinați şi cu 82% pentru cei vaccinați cu schema completă de peste șase luni”, scrie ISS, citat de Sputnik Italia.
În Italia, de la 1 decembrie, şi persoanelor între 40 și 60 de ani li se va cere să efectueze a treia doză de vaccin anti-Covid, a declarat, pe 11 noiembrie, ministrul italian al Sănătății Roberto Speranza, precizând că această nouă fază îi va implica pe încă 15 milioane de italieni, inclusiv din această categorie de vârstă.
Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Internațional
Italia: De la 1 decembrie li se va cere a treia doză acestei categorii de persoane
Fluxul de știri
0