Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Italia: De la 1 decembrie li se va cere a treia doză acestei categorii de persoane

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin
Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
În Italia se discută și despre posibilitatea introducerii obligaţiei celei de-a treia doze de vaccin pentru profesioniștii din domeniul sănătății.
BUCUREŞTI, 12 nov – Sputnik. „Să facem un pas înainte: de la 1 decembrie, chiar și celor între 40 și 60 de ani li se va cere să efectueze a treia doză de vaccin anti-Covid”, a declarat ministrul italian al Sănătății Roberto Speranza, precizând că această nouă fază îi va implica pe încă 15 milioane de italieni, inclusiv în această categorie de vârstă.
Șeful Sănătății Publice din Italia a amintit că până acum 2,4 milioane de cetățeni au primit a treia doză.
„Am început cu persoanele imunocompromise, fragile, cei peste 60 de ani și cei care au primit J&J, care pot avea doza de rapel după 6 luni de la finalizarea schemei complete de vaccinare”, a declarat Speranza, citat de Sputnik Italia.
Acesta a mai spus că aproape 84% din populația italiană a fost imunizată până în prezent, adăugând că „a treia doză este strategică pentru campania de vaccinare”.

Spre obligativitatea celei de-a treia doze pentru lucrătorii din sănătate

Între timp, posibilitatea celei de-a treia doze pentru profesioniștii din domeniul sănătății pare să se pună în aplicare, ministrul însuși făcând propunerea de extindere a obligației la medici, asistenți și stomatologi.
Momentan a început discuția în guvern, în vederea aprobării ulterioare a unui regulament ad-hoc și, conform surselor din Camera de control, nu s-ar fi ridicat obiecții la propunerea ministrului.
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Internațional
Erdogan: Grecia se transformă într-un avanpost al SUA
Fluxul de știri
0