Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Spirit de sărbătoare la Londra: Peste un milion de luminițe s-au aprins simultan - VIDEO

© AFP 2024 / JUSTIN TALLISLumini de Crăciun pe străzile din Londra
Lumini de Crăciun pe străzile din Londra - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2021
Abonare
Peste un milion de lumini de Crăciun au fost aprinse simultan pe 20 de străzi celebre din Londra.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Pentru prima dată în istorie, peste un milion de luminițe de Crăciun au fost aprinse simultan pe 20 de străzi fashion celebre din partea de vest a centrului Londrei.
Aceasta a devenit cea mai mare aprindere simultană de lumini stradale de Crăciun din lume, transmite corespondentul RIA Novosti.
În mod tradițional, luminile de Crăciun de pe străzile londoneze au fost aprinse în momente diferite, dar în acest an Primăria a decis să aprindă mai mult de un milion de lumini LED pe 20 de străzi din West End în același timp.
Ceremonia a fost păstrată în cea mai strictă confidențialitate și nu a fost făcută publică; ora și locul final au fost anunțate jurnaliştilor chiar cu doar câteva ore înainte.
Serviciul de presă al primăriei Londrei a explicat pentru RIA Novosti că acest lucru s-a făcut din motive de securitate pentru a nu aduna prea multă lume în Piață.
Spre surprinderea trecătorilor, însuși primarul Londrei Sadiq Khan a venit să participe la numărătoarea inversă de la Piccadilly Circus. După o numărătoare inversă de zece secunde, ghirlande sub formă de îngeri, fulgi de nea și alte figuri s-au aprins pe Oxford Street, Regent Street, Bond Street, Piccadilly Circus, Mayfair și alte străzi celebre din Londra.
Primăria a subliniat că toate luminile de Crăciun din acest an din Londra folosesc cea mai nouă tehnologie LED, care asigură economii de energie de până la 75% față de iluminatul convențional.

„Astăzi am aprins mai multe lumini decât am aprins vreodată în orice oraș din lume. Am aprins peste un milion de lumini aici, în West End... Fac un apel către londonezi și turiști din toată Marea Britanie și din întreaga lume: Să petrecem Crăciunul la Londra!”, a declarat Sadiq Khan reporterilor.

El a subliniat că cele 18 luni de pandemie au fost îngrozitoare pentru toate afacerile din West End din Londra, unde se află magazine, restaurante și teatre de talie mondială.
„Anul acesta, Crăciunul este un mesaj de speranță, optimism și pozitivitate, este, de asemenea, un mesaj către întreaga lume că Londra este deschisă. Ne0am revenit din bombardamente, ciumă, incendii și ne vom reveni și din aceasta (pandemia COVID-19)", a spus Khan.
El a făcut apel către toți britanicii să vină la Londra și să sărbătorească aici Crăciunul pentru a ajuta la redresarea economică.
Традиции святого Василия: ансамбль «Ватра Сатулуй» в гостях у Спутник Молдова  - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Cultură
Cele mai populare colinde de Crăciun
Fluxul de știri
0