Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Nevaccinații vor sta în case: Statul care a recurs la aceste restricții

© Sputnik / Mihai CarausMaraton-rapel de vaccinare cu "Sputnik V"
Maraton-rapel de vaccinare cu Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritățile unui stat anunță lockdown pentru persoanele nevaccinate. Astfel, cei care nu și-au administrat serul împotriva COVID-19 vor putea merge doar la cumpărături și la muncă.
CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. Lockdown dur pentru cei nevaccinați în Austria - restricțiile vor începe de luni. Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunțat un blocaj dur pentru cei care nu li-au administrat vaccinul împotriva COVID-19. Măsurile de restricţii în toată Austria ar trebui să intre în vigoare de miercuri, dar primele restricții vor începe luni, 15 noiembrie.
Este prima țară din lume care a adoptat o astfel de măsură. Se aşteaptă ca regula să fie adoptată formal duminică.
În weekend, cancelarul Austriei se va întâlni prin videoconferință cu guvernatorii din Laender pentru a ajusta restricțiile pentru cei care au refuzat vaccinarea, care vor trebui să rămână în case.
Cei nevaccinati vor putea ieși numai pentru activități esențiale, cum ar fi mersul la serviciu, cumpărături sau activitate fizică. Persoanele vaccinate și cele recuperate în termen de șase luni vor fi excluse de la izolare.
„Nu înțeleg de ce două treimi din populație ar trebui să-și limiteze libertățile doar pentru că o treime ezită să se vaccineze. Crăciunul acesta va fi incomod pentru cei nevaccinati”, a anunțat cancelarul, citat de Sputnik Italia.
Verificările vor fi însă aleatorii, „nu trăim într-un stat polițienesc, nu putem și dorim să monitorizăm fiecare colț de stradă”, a spus Schallenberg.
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Coronavirus
Doctor din terapie intensivă: Șase din zece pacienți cu COVID-19 nu vor pleca acasă

Restricții în Austria Superioară

Lockdown-ul pentru persoanele nevaccinate a fost deja aprobat oficial în Austria Superioară, regiunea de la granița cu Germania cea mai afectată de reapariția infecțiilor cu noul coronavirus. De luni, persoanele nevaccinate din regiune vor putea ieși doar la muncă, la supermarketuri sau la farmacii.
De asemenea, au fost anunțate măsuri anti-infectare pentru întreaga populație, inclusiv obligativitatea purtării măștii FFP2 în toate locurile publice interioare și interzicerea evenimentelor timp de 3 săptămâni.

Situația în Austria

Cazurile zilnice de coronavirus în Austria au atins un maxim istoric în această săptămână, cu 11 576 de cazuri noi doar miercuri. Alte 11 040 de cazuri noi au fost raportate vineri, împreună cu 40 de decese.
Austria este țara cu cel mai scăzut nivel de vaccinare din Europa de Vest, imediat după Liechtenstein, cu aproximativ 60% din populația austriacă complet vaccinată. Aceasta înseamnă că lockdown-ul va afecta aproximativ 40 la sută din populație.
Мобильный пункт вакцинации - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Coronavirus
Un nou maraton de vaccinare: Participanții vor primi vouchere cadou
Fluxul de știri
0