Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scumpirile au ajuns și aici: Noi prețuri la școlile auto

© Sputnik / Anatolii Kiriakșcoala auto
școala auto - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Mai multe școli auto au scumpit prețul la orele practice. Iată care este motivul.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Vești mai puțini bune pentru cei care își doresc să învețe pentru a obține permisul de conducere. Asta pentru că mai multe școli auto au scumpit prețul la orele practice din cauza majorării prețurilor la carburanți.
Directorii instituțiilor de pregătire a conducătorilor auto susțin că scumpirea orelor practice este inevitabilă, deoarece pe școli le vizează două aspecte: lecțiile practice și întreținerea parcului de autovehicule.
"În urma scumpirilor la pneuri, la piese auto, la întreținere sau reparația auto, și nu în ultimul rând a scumpirilor cu 50 de procente a gazului natural la pompă cu care sunt alimentate vehiculele pentru instruire", a declarat directorul unei școli auto.
Potrivit directorului unei școli auto din Capitală, prețul pentru instruirea auto a fost schimbat începând cu data de 11 noiembrie.
"Pentru 90 de minute de instruire auto pe mașină cu cutie manuală prețul este de 240 de lei, iar pentru 90 de minute de instruire auto pe mașină cu cutie automată prețul este de 250 de lei", a spus directorul unei școli auto.
Автошкола - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Societate
Permisul de conducere - cum îl obții din prima fără a da mită
Amintim că până ieri, la aceeași școală auto prețul pentru orele practice pe mașină cu cutie manuală era de 190 de lei pentru 90 de minute, iar pentru mașină cu cutie automată de 210 lei.
Astăzi ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți. Astfel, pentru data de 13 noiembrie, prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 a ajuns la 21 de lei și 47 de bani pentru un litru, fiind mai mic cu șapte bani decât cel afișat pentru 12 noiembrie. Prețul la motorină scade cu doi bani și va costa 18 lei și 54 de bani.
Se întâmplă după ce din data de 2 septembrie ANRE a început să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.
Și prețul la gaz metan s-a majorat, iar în unele stații peco gazul metan a ajuns să coste chiar și 14 lei, deși anterior putea fi cumpărat cu aproape 10 lei.
Scumpirea este provocată de majorarea prețului de achiziție pentru gazul natural, procurat de Republica Moldova în luna noiembrie cu 450 de dolari pentru o mie de metri cubi.
Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Societate
HoReCa, la pământ din cauza majorării tarifului la gaz: Se așteaptă noi scumpiri
Fluxul de știri
0