Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu s-a întâlnit cu Macron la Paris: Despre ce au discutat oficialii

© Photo : Twitter / Maia SanduMaia Sandu la Paris
Maia Sandu la Paris - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Președintele Maia Sandu se află într-o vizită oficială în Franța. Iată cu cine s-a întâlnit șeful statului nostru la Paris.
CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său francez, Emmanuel Macron, la Paris. Anunțul a fost făcut de șeful statului nostru pe pagina sa de Facebook.
Maia Sandu se află într-o vizită oficială de lucru în Franța, unde participă la Forumul Păcii.
În cadrul întrevederii, președintele Republicii Moldova a discutat cu Emmanuel Macron despre oportunitățile de cooperare cu Franța în domeniul infrastructurii, digitalizării, securității și eficienței energetice.
”Ne bucurăm că Agenția franceză de dezvoltare (AfD) și-a început deja activitatea în țara noastră și că va finanța inclusiv proiecte de infrastructură locală, irigare și împădurire”, a menționat Maia Sandu.
Totodată, șeful statului nostru i-a mulțumit omologului său francez pentru deschiderea de a ne ajuta în eforturile de combatere a corupției în Moldova.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Maia Sandu își începe astăzi vizita de lucru la Paris
”În acest context, am discutat despre dezvoltarea colaborării dintre organele de drept din țările noastre. Valorificarea acestor eforturi ne va permite să restabilim funcționarea justiției în Moldova și să ne axăm în continuare pe dezvoltarea potențialului țării noastre”, a spus Sandu.
Maia Sandu este de părerea că Franța este un partener strategic important pentru noi și o țară prietenă care sprijină eforturile de curățire a statului și dezvoltare după model european a Republicii Moldova.
Ieri, în prima zi a vizitei oficiale la Paris, Maia Sandu a participat la ceremonia oficială de deschidere a Forumului Păcii, în prezența președintelui Franței, Emmanuel Macron, dar și a altor șefi de state și guverne.
Aceasta nu este prima vizită a președintelui Maia Sandu în Franța. În perioada 3-4 februarie 2021, șeful statului nostru a mers la Paris, la invitația președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron.
Atunci, președintele Franței a spus că țara sa este gata să susțină Republica Moldova prin lansarea mai multor proiecte de investiții.
„Franța este gata să susțină Moldova în drumul său, în proiecte de investiții cu participarea întreprinderilor franceze, precum renovarea căilor ferate, ale liniilor esențiale între Moldova și Uniunea Europeană și implicarea mai marea operatorilor noștri”, a remarcat oficialul francez.
Fluxul de știri
0