Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău a fost plasat în arest la domiciliu

imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Șeful Procuraturii sectorului Ciocana, Igor Popa, își va petrece următoarele 20 de zile după gratii.
CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Igor Popa, șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Magistrații au acceptat parțial demersul procurorului.
Decizia a fost luată astăzi de Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana. Potrivit presei, lui Igor Popa îi va fi aplicată brățara electronică de supraveghere.
Amintim că marți, 9 noiembrie, Igor Popa a fost reținut pentru 72 de ore. Asta după ce procurorii și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI au desfășurat percheziții la domiciliul său. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acțiunile de urmărire penală se desfășoară într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite.
Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, a fost procuror general adjunct în perioada guvernării PDM. El și-a început activitatea la 25 de ani în calitate de anchetator în Procuratura sectorului Râşcani al Capitalei.
Din 2002 până în 2010 a ocupat mai multe funcţii importante în Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, ajungând şeful subdiviziunii. Popa a mai fost și procuror pentru misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale.
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Societate
Procurorii cer 30 de zile de arest pentru șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău
Fluxul de știri
0