Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Percheziții în biroul procurorului suspendat Alexandr Stoianoglo

© Sputnik / Mihai CarausAlexandr Stoianoglo
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Biroul procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo este din nou percheziționat.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Procuratura Anticorupție anunță că oamenii legii efectuează percheziții în biroul în care Alexandr Stoianoglo a activat în perioada exercitării mandatului de Procuror General.
"În special examinării sunt supuse părțile mobilierului de birou în care au rămas până în prezent acte și înscrisuri ce aparțin dlui Alexandr Stoianoglo", se arată într-o postare a PA.
Potrivit procuraturilor anticorupție, necesitatea efectuării acestei acțiuni de urmărire penală a fost determinată de probatoriul administrat până în prezent în cadrul investigațiilor efectuate de procurori.
"Respectarea drepturilor persoanei în privința căreia se efectuează urmărire penală reprezintă o prioritate, motiv pentru care, efectuarea acțiunii respective a fost autorizată de către judecătorul de instrucție la demersul procurorilor, iar nemijlocit la efectuarea acțiunii de urmărire penală participă trei avocați care îi apără interesele lui Stoianoglo", mai scrie PA.
Amintim că ieri Consiliul Superior al Procurorilor a luat act de sesizarea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, privind evaluarea activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo. Potrivit deciziei CSP, Stoianoglo va fi evaluat de o comisie specială, componența căreia urmează a fi stabilită ulterior.
Asta după ce la 4 noiembrie, șeful statului a transmis către CSP o sesizare prin care a cerut inițierea procedurii de evaluare a activității procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.
Alexandr Stoianoglo a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore. Stoianoglo a declarat pentru presă că pledează nevinovat.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Decis! Activitatea lui Alexandr Stoianoglo va fi evaluată
Fluxul de știri
0