Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

A decis să răspundă: Ministerul Sănătății – cu detalii despre morții de COVID-19

© Sputnik / Miroslav RotariMinisterul Sănătății
Ministerul Sănătății  - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
După precizările Ministerului Sănătății privind statistica deceselor asociate COVID-19, care au provocat multe critici, specialiștii în sănătate vor veni cu explicații.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică va oferi detalii privind nonconformitățile depistate în procesul de înregistrare şi raportare a cazurilor de deces provocate de COVID-19. Specialiștii în sănătate organizează astăzi un briefing de presă, cu începere la ora 13:00, în cadrul căruia vor explica cum a fost posibilă o astfel de situație.
Ieri, Ministerul Sănătății a venit cu o precizare în legătură cu numărul mare de decese asociate COVID-19, din ultimele 24 de ore. În datele prezentate la 11 noiembrie, timp de o zi în Republica Moldova au fost înregistrate 60 de decese provocate de noul tip de coronavirus, cifra reprezentând un record sumbru de la începutul pandemiei în Moldova.
Deasemena, joi Ministerul Sănătății a anunțat tocmai 70 de morți de COVID-19, cu precizarea că o parte din acești 70 de morți raportați au murit în perioadele anterioare, fără a menționa câți anume.
Astfel, potrivit reprezentaților din Sănătate, a fost identificată o serie de nonconformități în procesul de înregistrare şi raportare a cazurilor de deces provocate de COVID-19.
Mai exact, Ministerul Sănătății a venit cu un comunicat pe pagina sa de Facebook în care a anunțat că au fost identificate sute de cazuri de deces provocate de COVID-19 înregistrate, însă neraportate.
Potrivit Ministerului, unele dintre aceste cazuri sunt încă din anul 2020.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Editoriale
Premierul Gavrilița și ministrul Nemerenco – după sac și cârpeală
Fluxul de știri
0