Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

O nouă linie electrică aeriană urmează a fi construită în Moldova

© Sputnik / Mihai Carausstâlp de electricitate
stâlp de electricitate - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
O nouă linie electrică aeriană urmează a fi construită în Moldova. Astăzi a fost semnat contractul.
CHIȘINĂU, 12 nov – Sputnik. Astăzi a fost semnat un contract important pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Este vorba despre construcția liniei electrice aeriene de 400 kV de transport a energiei electrice pe direcția Vulcănești – Chișinău.
”Documentul a fost semnat între Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE) şi compania indiană KEC International, desemnată câștigătoare a licitației internaționale”, a scris Spînu pe pagina sa de Telegram.
Anunțul a fost făcut de către vicepremierul Moldovei Andrei Spînu, care a comunicat că mai multe detalii cu referire la acest proiect vor fi oferite în cadrul unei conferințe de presă luni, ora 13:00.
Amintim că atunci când Moldova s-a confruntat cu criza gazelor naturale exista riscul sistării furnizării energiei electrice de la centrala de la Cuciurgan. Guvernarea PAS, în repetate rânduri, a spus că dorește să diversifice sursele de energie electrică pentru a nu depinde de centrala din stânga Nistrului.
Брифинг Майи Санду по итогам заседания Совета безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 28.10.2021
Politică
Sandu: Suntem la cheremul regimului de la Tiraspol
Fluxul de știri
0