Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan: Grecia se transformă într-un avanpost al SUA

© AFP 2022 / ADEM ALTANRecep Tayyip Erdogan
Recep Tayyip Erdogan - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Erdogan a anunțat transformarea Greciei într-un avanpost al SUA după crearea unei baze la Alexandroupolis
Crearea unei baze militare americane în orașul grec Alexandroupolis sugerează că Grecia a devenit un avanpost al Statelor Unite, a declarat președintele turc Tayyip Erdogan.
"Bazele militare ale Greciei sunt folosite de SUA. Sunt atât de multe încât nu pot fi numărate. Grecia a devenit practic un avanpost al Americii. Prin urmare, baza de la Dedeagach (Alexandroupolis. - Nd.). Este doar o mică parte. De ce se întâmplă asta? Vorbim despre asta și cu (președintele SUA Joe) Biden. Dar nu există niciun răspuns. Comportamentul Greciei în regiune este greșit", a spus Erdogan la o conferință de presă la Ankara.
Potrivit acestuia, Turcia, Grecia și SUA, ca membre NATO, trebuie să se înțeleagă cu privire la această problemă.
"De ce, ca membri NATO, nu putem fi de acord unii cu alții? În ceea ce privește sprijinul financiar și puterea militară, noi, după SUA, contribuim cel mai mult la NATO, Grecia nici măcar nu este aproape în această privință. Suntem cei care asigurăm stabilitatea în regiune", a adăugat liderul turc.
Conform noului acord greco-american de apărare, Statele Unite vor primi mai multe baze militare, inclusiv la Alexandroupolis. Experții consideră că acordul este îndreptat împotriva Rusiei. În special, fostul ministru grec de Externe Nikos Kotzias a spus că prin predarea teritoriilor grecești americanilor pentru a provoca Rusia, Grecia este atrasă în scenarii ostile Rusiei. Guvernul grec spune că bazele americane vor proteja țara în cazul unui atac al Turciei.
Elon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Internațional
Surse: Musk a vândut o parte din acțiunile Tesla – suma tranzacției
Fluxul de știri
0