Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița s-a pronunțat pentru înlăturarea barierelor comerciale în CSI

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Abonare
Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a participat la ședința Consiliului șefilor de guverne ai CSI, care a avut loc în format online.
CHIȘINĂU, 12 nov - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a vorbit despre perspectivele intensificării cooperării comerciale în cadrul ședinței Consiliului șefilor de guverne ai Comunității Statelor Independente (CSI), care s-a desfășurat în format de teleconferință.
În cadrul discursului său, Gavrilița a menționat că Republica Moldova optează în continuare pentru dinamizarea relațiilor comercial-economice și social-umanitare în cadrul CSI.

”Suntem orientați spre îmbunătățirea climatului investițional pe platforma CSI, facilitarea schimbului de mărfuri, eliminarea barierelor și impedimentelor în calea circulației mărfurilor, serviciilor și oamenilor, în cooperarea deschisă și reciproc avantajoasă”, a declarat Gavrilița.

A fost făcut un schimb de informații și opinii referitoare la evoluția situației epidemiologice și efectelor restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii infecției asupra proceselor economice.
”Îmi exprim recunoștința partenerilor noștri din cadrul CSI care oferă asistență și sprijin Republicii Moldova în eforturile autorităților de gestionare a crizei pandemice și atenuarea consecințelor acesteia asupra populației. În condițiile actuale nefavorabile, obiectivul nostru comun este conjugarea eforturilor în minimizarea efectelor negative ale pandemiei COVID-19 asupra economiei statelor noastre”, a menționat Natalia Gavrilița.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Guvernul Gavrilița, la 100 de zile de mandat: Cu ce s-a lăudat premierul
Șefa Executivului a semnat, împreună cu omologii săi din ţările CSI, înțelegeri axate pe intensificarea colaborării în domeniul sănătății, culturii și infrastructurii feroviare.
La 8 decembrie se împlinesc 30 de ani de la semnarea Acordului de constituire a Comunității Statelor Independente. Republica Moldova a ratificat Acordul în aprilie 1994.
Fluxul de știri
0