Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Surse: Musk a vândut o parte din acțiunile Tesla – suma tranzacției

© AP Photo / Hannibal HanschkeElon Musk
Elon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CNBC: Elon Musk a vândut o parte din acțiunile sale Tesla pentru mai bine de un miliard de dolari
Fondatorul Tesla, Elon Musk, a vândut săptămâna aceasta, cu peste 1,1 miliarde de dolari, o parte din acțiunile deținute la companie, a informat CNBC, citând documente financiare.
Este menționat că Musk ar fi reușit să vândă peste 930 000 de acțiuni după ce a fost acuzat de evaziune fiscală.
După cum subliniază postul TV, omul de afaceri deține în continuare peste 170 de milioane de acțiuni ale companiei. Vânzarea de valori mobiliare a devenit cunoscută după un sondaj realizat de Musk pe Twitter despre vânzarea a 10% din acțiunile sale Tesla, însă, după cum a menționat CNBC, vânzarea a fost planificată în septembrie.
Fondatorul Tesla, Elon Musk, a scris sâmbătă pe Twitter că „în ultimul timp s-a vorbit mult despre profiturile nerealizate ca instrument de evaziune fiscală”, așa că își propune să vândă 10% din acțiunile sale Tesla și este gata să ia o decizie pe baza unui sondaj al utilizatorilor de internet. „indiferent de rezultat”. Mai mult de jumătate dintre participanții la vot (57,9%) au susținut vânzarea de acțiuni.
Wall Street Journal a remarcat că, potrivit FactSet, Elon Musk este cel mai mare acționar al Tesla, care deține aproximativ 17% din companie, care este estimată la aproximativ 200 de miliarde de dolari.
Explicând propunerea sa, Musk a precizat că nu are altă modalitate de a plăti această taxă. Anterior, omul de afaceri a criticat „taxa pe miliardari” propusă de democrați în Congresul SUA, a cărei esență este perceperea unei taxe pe creșterea averii. După aceea, valoarea acțiunilor Tesla a scăzut, iar capitalizarea companiei a scăzut sub 1 trilion de dolari.
Compania americană Tesla Motors a fost fondată în 2003 ca ​​dezvoltator și producător de vehicule electrice și tehnologii aferente. Compania își are sediul în Palo Alto, California. Pe lângă vehiculele electrice, compania produce baterii și motoare electrice folosind propria tehnologie și le vinde altor companii auto precum Toyota și Daimler.
Fluxul de știri
0