Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Două medicamente noi anti COVID-19 au fost aprobate de EMA

© Sputnik / Mihai Carausmedicamente, imagine simbol
medicamente, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Europeană a Medicamentelor a aprobat două noi medicamente pe bază de anticorpi monoclonali. Este vorba despre Ronapreve și Regkirona, care se utilizează în stadiile timpurii ale infecției.
BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik. Lupta cu COVID-19 a mai câștigat o bătălie: Agenția Europeană a Medicamentelor a emis un aviz pozitiv cu privire la două tratamente împotriva COVID-19 – Ronapreve și Regkirona – identificate de Comisie ca fiind terapii promițătoare în cadrul Strategiei UE privind mijloacele terapeutice împotriva COVID-19.
Aceste tratamente se folosesc în stadiile timpurii de infecției și sunt realizate pe bază de anticorpi monoclonali antivirali.
Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides spune, însă, că vaccinarea rămâne în continuare instrumentul-cheie pentru combaterea COVID-19, pentru protecția împotriva infecției, spitalizării, decesului și a consecințelor pe termen lung ale bolii.
”Deși UE are una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, cetățenii continuă să se îmbolnăvească și să aibă nevoie de tratamente sigure și eficace pentru a combate infecția și a îmbunătăți nu numai perspectivele de recuperare mai rapidă, ci și cele de supraviețuire”, spune comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, potrivit digi24.ro.
Comisarul european a precizat că, în cadrul Strategiei privind mijloacele terapeutice, sunt statele membre sunt sprijinite în vederea accesului la medicamente noi prin intermediul achizițiilor publice comune la nivelul UE.
Vaccin  - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Internațional
Italia: De la 1 decembrie li se va cere a treia doză acestei categorii de persoane
Mai mult decât atât, potrivit oficialului european, statele membre pot deja să recurgă la contractul pentru 55.000 de tratamente cu Ronapreve.
EMA evaluează în prezent alte șase medicamente care ar putea primi autorizația în curând, cu condiția ca datele finale să demonstreze calitatea, siguranța și eficacitatea lor.
Strategia UE privind mijloacele terapeutice vizează crearea unui portofoliu larg de mijloace terapeutice împotriva COVID-19 cu scopul de a dispune de trei până la cinci mijloace terapeutice noi până la sfârșitul anului.
Aici vorbim de tot ciclul de viață al medicamentelor, pornind de la cercetare, dezvoltare, selectarea celor promițătoare, aprobare reglementară rapidă, fabricare și punere la dispoziție pe scară largă, până la utilizarea finală.
Fluxul de știri
0