Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Procurorii anticorupție cer 30 de zile de arest preventiv pentru șeful Procuraturii sectorului Ciocana, Igor Popa.
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Miercuri, procurorii anticorupție au înaintat un demers către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Astfel, se solicită aplicarea măsurii preventive, mai exact arestul preventiv pentru o perioadă de 30 de zile în privința adjunctului procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău și șeful Oficiului Ciocana al Procuraturii, Igor Popa, care a fost reținut ieri fiind învinuit de îmbogățire ilicită.
Potrivit Procuraturii Anticorupție, demersul procurorilor urmează să fie examinat joi, 11 noiembrie, la ora 11:30, în cadrul Judecătoriei municipiului Chișinău, cu sediul Ciocana.
Amintim că marți, 9 noiembrie, Igor Popa a fost reținut pentru 72 de ore. Asta după ce dimineața procurorii și ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI au desfășurat percheziții la domiciliul său. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acțiunile de urmărire penală se desfășoară într-o cauză penală pornită pe faptul îmbogățirii ilicite.
Șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, a fost procuror general adjunct în perioada guvernării PDM. El și-a început activitatea la 25 de ani în calitate de anchetator în Procuratura sectorului Râşcani al Capitalei.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Societate
Procurorii cer arest preventiv pentru fostul director al întreprinderii „Metalferos”
Din 2002 până în 2010 a ocupat mai multe funcţii importante în Secţia exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale a Procuraturii Generale, ajungând şeful subdiviziunii. Popa a mai fost și procuror pentru misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale.
Fluxul de știri
0