Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Proiectul de interzicere a publicității jocurilor de noroc, votat în prima lectură

© Pixabay / ThorstenFjocuri de noroc
jocuri de noroc - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Proiectul de lege privind interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost prezentat și dezbătut astăzi în Plenul Parlamentului. Iată ce au decis deputații.
CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Deputații au votat în prima lectură proiectul de lege privind interzicerea publicității jocurilor de noroc. Scopul proiectului este de a diminua impactul negativ al jocurilor de noroc în societate, prin interzicerea sub orice formă a publicității jocurilor de noroc, pariurilor și loteriilor.
Proiectul de lege a fost votat de către 57 de deputați în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului. Acesta propune interdicția publicității asupra loteriilor, pariurilor la competiții și evenimente sportive și altor forme de servicii din domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cele online.
Autorii argumentează că jocurile de noroc creează victime și dependență printre cele mai vulnerabile pături ale societății, inclusiv printre minori. Dependența jocurilor de noroc are un efect devastator asupra stării financiare ale populației, consideră parlamentarii.
Amintim că ieri, în cadrul ședinței de Guvern, cabinetul de miniștrii a avizat pozitiv acest proiect de lege.
Joc de noroc - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Politică
Guvern: Aviz pozitiv pentru proiectul de interzicere a publicității jocurilor de noroc
Fluxul de știri
0