Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Guvern: Aviz pozitiv pentru proiectul de interzicere a publicității jocurilor de noroc

CC0 / Pixabay / stux / Joc de noroc
Joc de noroc - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Guvernul a aprobat proiectul de lege privind interzicerea publicității jocurilor de noroc, inițiat de un grup de deputați PAS.
CHIȘINĂU, 10 nov – Sputnik. Cabinetul de miniștrii a dat aviz pozitiv proiectului de lege privind interzicerea publicității jocurilor de noroc. Scopul proiectului este de a diminua impactul negativ al jocurilor de noroc în societate, prin interzicerea sub orice formă a publicității jocurilor de noroc, pariurilor și loteriilor.
Proiectul propune interdicția publicității asupra loteriilor, pariurilor la competiții și evenimente sportive și altor forme de servicii din domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cele online.
Autorii argumentează că jocurile de noroc creează victime și dependență printre cele mai vulnerabile pături ale societății, inclusiv printre minori. Dependența jocurilor de noroc are un efect devastator asupra stării financiare ale populației, consideră parlamentarii.
Tot astăzi, proiectul de lege pentru interzicerea publicității jocurilor de noroc a fost susținut de Comisia economie, buget și finanțe și urmează a fi transmis spre dezbateri în plenul Parlamentului.
Amintim că joi, la ora 11:00, deputații urmează să se întâlnească în ședință.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Economie
Gavrilița a explicat cum va fi compensată majorarea tarifelor la gaz
Fluxul de știri
0