Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Percheziții la Penitenciare: Au fost depistate obiecte și substanțe interzise

© Sputnik / Miroslav RotariИсправительное учреждение
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Percheziții inopinate au fost efectuate la două penitenciare din țară. ”Ascunzișurile” deținuților au fost descoperite.
CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Obiecte și substanțe interzise au fost depistate de oamenii legii în urma unor percheziții inopinate la două penitenciare din țară. Administrația Națională a Penitenciarelor anunță că percheziții s-au desfășurat la penitenciarele nr.9 – Pruncul și nr.15 – Cricova.
La Pruncul, oamenii legii au depistat și ridicat din diverse ascunzișuri mai multe obiecte interzise cum ar fi telefoane mobile și accesorii pentru acestea, seturi de cărți de joc, băuturi alcoolice, reșou electric etc.
În celulele Penitenciarul de la Cricova, la fel au fost găsite și ridicate obiecte interzise - obiecte spongioase, telefoane mobile și accesorii pentru acestea, seturi cărți de joc, bani. Tot aici a fost depistată și o cantitate impunătoare de substanță interzisă.
„Activitățile de contracarare a pătrunderii în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, dar şi combaterea păstrării acestora de către deţinuţi sunt acţiuni de regim specifice desfăşurate în mod planificat și inopinat în permanență de către efectivul sistemului administrației penitenciare și au scop de profilaxie de comitere a infracțiunilor”, precizează ANP într-un comunicat de presă.
Totodată, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor precizează că nu tolerează pătrunderea și păstrarea în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise.
În context, îndeamnă pe cei care dețin informații privind eventualele abateri ce vizează activitatea instituțiilor penitenciare pentru documentarea acestora și atragerea la răspundere, conform legislației în vigoare, a persoanelor responsabile.
Alexandru Zubco - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2021
Societate
Câți deținuți din Republica Moldova lucrează?
Fluxul de știri
0