Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mită în Moldova: Cât costă înstrăinarea unui teren public

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale a fost reținut și riscă până la 15 ani de închisoare.
CHIȘINĂU, 11 nov - Sputnik. Fostul director al Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale a fost reținut astăzi pentru 72 de ore de către ofițerii Centrului Național Anticorupție. Reținerea are loc în urma unor percheziții la domiciliul acestuia.

Ex-directorul este cercetat pentru o mită de 200 000 de euro într-un dosar anticorupție. Banii i-ar fi primit pentru a aranja un contract de societate civilă prin care un teren public urma să intre în posesia unui agent economic.
„Potrivit anchetei, fostul șef al CSPLN i-ar fi promis directorului unui SRL din Capitală să-i dea în folosință un teren din strada Decebal 72/2, ce aparținea Centrului sportiv și Ministerului Sportului, ca ulterior acesta să poată fi trecut din proprietate publică în cea privată. Pentru a perfecta actele necesare, șeful CSPLN i-ar fi cerut 200 000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la denunțător chiar în biroul său de serviciu”, este precizat într-un comunicat al CNA.
Funcționarul ar fi consimțit încheierea acelui contract prin care agentul economic intra în posesia terenului, chiar dacă legislația stipulează expres că terenurile din domeniul public nu pot fi înstrăinate.
„Infracțiunea a fost comisă în 2015, în perioada în care bănuitul deținea funcția de șef al CSPLN, iar dosarul a fost inițiat în 2021, în baza denunțului depus de agentul economic”, mai anunță CNA.
Ofițerii de urmărire penală administrează în prezent probele acumulate pentru a stabili toate persoanele implicate. Acesta este cercetat pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsit vinovat riscă până la 15 ani de pușcărie.
Исправительное учреждение - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Societate
Percheziții la Penitenciare: Au fost depistate obiecte și substanțe interzise
Fluxul de știri
0