Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus a promis să reacționeze dacă vor fi impuse sancțiuni împotriva ”Aeroflot”

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaMAE rus
MAE rus - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Viceministru rus de Externe: Moscova va reacționa dacă UE va impune sancțiuni împotriva ”Aeroflot”.
CHIȘINĂU, 11 nov – Sputnik. Moscova va reacționa dacă autoritățile europene vor impune sancţiuni împotriva ”Aeroflot” din cauza situaţiei cu refugiaţii în Belarus, a declarat viceministrul rus de Externe Alexandr Grușko pentru RIA Novosti.
„Evident, va urma o anumită reacție. Dar de fapt nu ne mai surprinde nimic, pentru că se creează impresia că Uniunea Europeană, la orice probleme internaționale, pune mâna pe bâta sancțiunilor și o flutură în mod inconștient, în loc să intre în dialog cu cei care au cu adevărat tangențe cu asta”, a spus diplomatul.
Potrivit viceministrului, pentru soluționarea problemelor „de care UE se teme atât de mult” nu este nevoie de restricții, ci de cooperare și dialog. Sancțiunile însă „vor înrăutăți situația în esență și vor crea obstacole în ceea ce privește însăși posibilitatea unui dialog normal”, a adăugat Grushko.
Anterior, Bloomberg a informat despre posibilitatea impunerii unor măsuri împotriva companiei aeriene ruse ”Aeroflot” și a transportatorului turc Turkish Airlines, din cauza crizei migraționale la granița polono-belarusă.
Luni, Comitetul Grăniceresc de Stat din Belarus a comunicat că încolo se îndreaptă un grup mare de refugiați, în mare parte kurzi. Peste două mii de oameni s-au oprit în fața îngrădirilor și au înființat o tabără spontană.
Organele de forță poloneze nu îi lasă să treacă, acestea au zădărnicit mai multe tentative de a sparge cordonul.
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Rusia
Moscova: Occidentul nu vrea să-și asume răspunderea pentru criza imigranților
Lituania, Letonia și Polonia au acuzat Minskul crearea crizei migraționale. Autoritățile belaruse neagă orice implicare în aceasta. Președintele țării, Alexandr Lukașenko, a declarat că Minskul nu va mai stăvili fluxul de refugiați către țările UE: potrivit lui, din cauza sancțiunilor Occidentului, nu există „nici bani, nici energie pentru asta”.
Fluxul de știri
0