Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Occidentul nu vrea să-și asume răspunderea pentru criza imigranților

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Diplomația rusă afirmă că Occidentul, acuzând Rusia de criza imigranților, vrea să-și decline responsabilitatea care îi revine.
CHIȘINĂU, 10 nov - Sputnik. Occidentul, acuzând Moscova de implicare în criza imigraților în cazul țărilor UE și Belarus, a lansat o campanie de informare pentru a se sustrage de la răspundere, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Inițial am crezut că este vorba de rea voința presei, care, pe parcursul ultimelor săptămâni, a lansat această poveste că chipurile în spatele acestor acțiuni s-a afla Moscova. După care mi-am dat seama că avem din nou de-a face cu un fel de campanie de informare. Astăzi s-au confirmat aceste presupuneri și suspiciuni”, a spus Zaharova pe platforma de Youtube a postului de televiziune Spas.
Ea a adăugat că în spatele acestor acuzații se află o încercare de a scăpa de realitate și o lipsă de dorință de a vedea care este esența problemei și o încercare de a găsi vinovatul, dar nu pe tine însuți.
Zaharova a subliniat că situația actuală cu imigranții este „un nou val al crizei imigraționale” provocată de Occident în ultimele decenii în regiunea Orientului Mijlociu și Africa de Nord. Ea mai spune că această operațiune a început cu campania pornită de SUA împotriva Irakului.
Luni, Comitetul de Frontieră de Stat din Belarus a raportat că un grup mare de refugiați din țările din Est și Africa au mers la granița Belarusului cu Polonia. Seara, departamentul a spus că situația cu refugiații la granița țării cu Polonia rămâne extrem de tensionată: peste 2 mii de refugiați, inclusiv un număr semnificativ de femei și copii, s-au oprit în fața barierelor poloneze de la hotar. Forțele de securitate poloneze nu le lasă să treacă, migranții au încercat să depășească barierele.
Recent, Lituania, Letonia și Polonia au raportat o creștere a numărului de migranți ilegali reținuți la granița cu Belarus, acuzând Minsk că a creat o criză a migrației. Minsk respinge toate acuzațiile. În legătură cu situația, președintele Poloniei a introdus stare de urgență pe teritoriile limitrofă cu Belarus, armata și poliția au fost implicate în protejarea frontierei. Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a menționat că Minsk nu va mai restrânge fluxul de migranți ilegali către țările UE: din cauza sancțiunilor Occidentului, nu există „nici bani, nici efort”. Polițiștii de frontieră din Belarus au declarat în repetate rânduri despre expulzarea forțată a migranților de către Lituania, Polonia și Letonia pe teritoriul belarus.
Fluxul de știri
0