Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Iranul avertizează: Israelul va fi distrus dacă va greși față de noi

© AP Photo / Mostafa Qotbi/IRNAimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Orice greșeală pe care Israelul o va comite împotriva Iranului nu va face decât să accelereze distrugerea Tel Avivului, a amenințat comandantul Forței Aerospațiale a Corpului Gărzilor Revoluției Islamice.
BRUXELLES, 11 nov – Sputnik, Daniela Porovăț. Comandantul Forței Aerospațiale a Corpului Gărzilor Revoluției Islamice a declarat că, deși Tel Aviv ar putea începe o altercație cu Republica Islamică, Iranul va fi cel care o va pune capăt, arată RT.
Dacă Israelul face vreo greșeală în relațiile cu Teheranul, Iranul nu va face decât să accelereze eradicarea sa, a avertizat generalul de brigadă Amir Ali Hajizadeh.
Iranul a lansat noi exerciții militare luna trecută, desfășurând unități ale forțelor aeriene ale armatei sale, invocând preocupările Teheranului cu privire la o „prezență sionistă” în apropierea granițelor sale. Exercițiile au implicat atât avioane cu pilot, cât și fără pilot.
La mijlocul lunii octombrie, ministrul de externe al Tel Avivului, Yair Lapid, a afirmat că „Israelul își rezervă dreptul de a acționa în orice moment și în orice mod”, referindu-se la stoparea Iranului de a achiziționa arme nucleare. Lapid a mers până la a spune că este „responsabilitatea” statului, deoarece „Iranul a declarat public că vrea să ne anihileze”.
Брифинг А. Антонова после заседания комитета по международным делам  - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Internațional
Ambasadorul rus a avertizat SUA în legătură cu livrările de armament către Ucraina
Fluxul de știri
0